S-a prabusit un elicopter in localitatea Ostrov. Au murit 5 pasageri.

Un elicopter civil s-a prăbuşit în localitatea Ostrov, din judeţul Tulcea, iar cinci dintre pasageri și-au pierdut viaţa.

Elicopterul venea din Republica Moldova, de la Chişinău, şi avea ca destinaţie o localitate din Turcia. Un al doilea elicopter, care îl însoţea, a aterizat pentru a acorda primul ajutor victimelor.
Elicopterul este distrus total, aparatul explodând la impactul cu solul, conform secretarului Primăriei din Ostrov. Potrivit primelor informaţii, pasagerii erau cetăţeni moldoveni, iar pilotul era ucrainean.

Aparatele sunt de tip Ka (Kamov) 26 – aparate foarte vechi şi folosite mai ales pentru lucrări agricole, conform lui Bogdan Donciu, directorul general al Romatsa. Aceste aparate zboară cu autorizaţie de la autorităţile locale unde sunt înmatriculate, iar autorităţile române au acordat dreptul de survol în spaţiu aerian necontrolat, a mai spus Donciu.

[box type=”info”]Elicopterele de tip Ka 26 au fost fabricate începând cu 1965, în URSS, iar producţia a fost oprită în 1978. Au fost construite 850 de bucăţi, iar capacitatea unui astfel de aparat este de 6 pasageri şi doi piloţi.

Sursa: Wikipedia[/box]

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.