Te afli aici: Acasa » National » Salata de 20 tone de legume va fi donată mănăstirilor, cantinelor sociale și centrelor de bătrâni

Salata de 20 tone de legume va fi donată mănăstirilor, cantinelor sociale și centrelor de bătrâni

Salata de 20 de tone de legume cu care România încearcă să doboare recordul mondial va fi donată.

Miile de porții din Cea mai mare salată vegetariană din lume vor ajunge la cantinele din mănăstiri, cămine de bătrâni și centre de plasament.

În 23 septembrie, în Complexul Exporom din Pantelimon, peste o mie de voluntari vor pregăti o salată-gigant, din 20 de tone de legume. La prepararea salatei va participa și un reprezentant Guinness World Records. După ce va fi omolgat recordul, din vasul uriaș de 18 metri lungime, vor fi umplute 20.000 de caserole.
Cele 20.000 de caserole vor fi împărțite între voluntari și vizitatori pe de-o parte și distribuite la centre și cămine pe de altă parte. Printre cei care vor gusta din Cea mai mare salată vegetariană din lume se numără persoanele din Căminul de bătrăni din sectorul 2 al Capitalei, Mănăstirea ”Christiana”, cantinele Parohiilor Căldăraru, Brănești, Cernica, Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sf. Filoftea”, toate centrele de plasament pentru copii și centre de bătrâni din sectorul 4, precum și la toate centrele sociale și de plasament ce aparțin Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din județul Ilfov.

La pregătirea celei mai mari salate din lume vor fi folosite următoarele ingrediente: 6 tone de roşii, 4 tone de salată verde, 4 tone de castraveţi, 2 tone de ardei, 2 tone de ceapă, 2 tone de morcovi, 400 kilograme măsline, 800 litri de ulei de măsline şi sare – 400 kg.

Voluntarii și vizitatorii vor avea transport gratuit de la stația de metrou Republica începând cu ora 9:00. Înscrierile se pot face pe site-ul www.exporom.ro/salatarecord sau pe pagina www.facebook.com/salatarecord

În timpul pregătirii salatei, atmosfera va fi animată prin programe muzicale, iar seara vizitatorii şi participanţii se vor bucura de un spectacol în aer liber şi de focuri de artificii.

Partenerii evenimentului: World Vision România, Asociaţia M.A.M.E., Fundaţia Pentru Tratamentul Obezităţii, Asociaţia Familie Sănătoasă, Fundaţia CliniClowns România, AIESEC, Asociaţia Young Initiative, Alianţa Pentru Sănătate din România, Asociaţia Serviciilor de Ambulanţă din România, Asociaţia Culturală Suflet de Român, și Primăria Pantelimon.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus