Săptămâna CITO în București

La fix două săptămâni de la ultima întâlnire de acest tip (în Bran), geocacherii bucureșteni și-au dat din nou întâlnire pentru a face puțină curățenie în Parcul Natural Văcărești.

Încet-încet toți cei care au vrut să fie prezenți la această întâlnire. Călare pe biciclete, însoțiți de prieteni sau împreună cu familia, cu toții au venit să ajute la curățarea zonei.

După ce s-a făcut planul de acțiune, Asociatia Geocaching Romania a împărțit mănuși și saci pentru gunoi menajer. Apoi, înarmați cu bună dispoziție, geocacherii au mers să strângă resturile lăsate în urmă de „oamenii” care nu știu să aprecieze natura… Deși la prima vedere zona părea relativ curată, în mai puțin de o oră fiecare participant a reușit să strangă 2-3 saci de gunoi menajer!

La final, cu totii s-au strâns pentru clasica poza de grup lângă sacii de gunoaie adunați.

Apoi, pentru că toti au fost surprinși de frumusețea zonei pe care au curățat-o, cei prezenți au decis să și ascundă câteva cutii. Asociația Geocaching România pregătise cutii special pentru această operațiune! După ce s-au împărțit containere doritorilor, geocacherii au format mai multe grupuri care au plecat să ascundă viitoarele cache-uri.

Trebuie menționat faptul că toți cei prezenți la acest event au primit un suvenir (virtual) din partea Groundspeak!

Ce este geocaching?

Geocaching este un joc bazat pe pozitionare GPS. Jocul constă în găsirea unor cutii cu ‘comori’ numite geocache sau cache, care sunt ascunse la anumite coodonate geografice.

Geocaching-ul este similar cu un joc vechi de 150 de ani care folosește indicii și trimiteri la repere din povești. Geocaching-ul a fost conceput la scurt timp după eliminarea restricțiilor privind folosirea GPS-ului, la 1 mai 2000.

Pentru mai multe detalii vă invităm să vizitați pagina www.geocaching-romania.ro/ce-este-geocaching/

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.