Te afli aici: Acasa » National » SAPTAMANA EUROPEANA A MOBILITATII 16-22 septembrie

SAPTAMANA EUROPEANA A MOBILITATII 16-22 septembrie

În perioada 16-22 septembrie, Comisia Europeană sărbătoreşte Saptămâna Europeană a Mobilităţii, prin care încurajează cetăţenii europeni să folosească mijloace alternative de transport şi să îmbunătăţească starea mediului şi calitatea vieţii. Cetăţenii sunt invitaţi să se implice în activităţi care promovează moduri alternative de transport şi să reducă utilizarea automobilelor personale.

Tema de anul acesta, este Mobilitate inteligenta si durabila!, astfel Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş îndeamnă cetățenii municipiului Timişoara să folosească mijloacele de transport în comun, bicicletele sau să aleagă mersul pe jos.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş împreună cu Palatul Copiilor Timişoara, Şcoala Gimnazială Bucovăţ

Şcoala Gimnazială nr. 18 din Timişoara, Colegiul de Silvicultură şi Agricultură “CASA VERDE” şi cu sprijinul

Primăriei Municipiului Timişoara -Direcţia de Mediu şi al Primăriei Comunei Bucovăţ s-au alaturat Săptămânii Europene a Mobilităţii prin organizarea următoarelor activităţi:

  • 21.09.2016 – Pimbare cu elevii de  la Şcoala Gimnazială nr. 18 din Timişoara cu tramvaiul Armonia pus la dispoziție gratuit de Primaria Municipiului Timisoara, pe perioada SĂPTĂMĂNII EUROPENE A MOBILITĂŢII.
  • 22.09.2016 – Grupuri de elevi din mediul rural – Şcoala Gimnazială Bucovăţ ,clasa a VI-a şi mediul urban – Colegiul de Silvicultură şi Agricultură “CASA VERDE”, clasa a IX-a şi a XI-a, au vizitat gratuit Gradina Zoologică din Timișoara. Elevii din mediul rural s-au deplasat la Gradina Zoologică  cu mijloacele de transport în comun puse la dispoziţie de Primaria Bucovăţ, iar elevii de la Colegiul de Silvicultură şi Agricultură “CASA VERDE” au ajuns la Gradina Zoologică pe jos.
  • În data de 22 septembrie, pentru a marca evenimentul Ziua fără maşini, angajaţii APM Timiş au folosit mijloacele de transport în comun pentru deplasarea la serviciu.

Cu această ocazie elevii au descoperit frumusețile orașului și au avut ocazia să admire animalele sălbatice de la Gradina Zoologică din Timişoara. La finalizarea activităţilor elevii au fost răsplătiţi cu diplome.

Scopul acestor activități este acela de a informa elevii cu privire la avantajele folosirii transportului în comun, a bicicletelor și a mersului pe jos în detrimentul transportului auto individual, atât în activitățile şcolare, extrașcolare cât și în activitățile personale.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus