Te afli aici: Acasa » National » Saptamana Europeana a Mobilitatii

Saptamana Europeana a Mobilitatii

În fiecare an în perioada 16-22 septembrie, Comisia Europeană sprijină organizarea în oraşele mari şi mici a evenimentului Saptămâna Europeană a Mobilităţii, care promovează transportul urban nepoluant, încurajând oamenii să aleagă moduri de transport durabile, cum ar fi mersul pe jos și cu bicicleta. În cadrul campaniei, ziua de 22 septembrie este declarată Ziua fără mașini, zi în care autorităţile sunt încurajate să restrictioneze traficul pe anumite străzi, acestea devenind pentru o zi pietonale.

 

În anul 2019, Saptămâna Europeană a Mobilităţii are ca tema: „Mergi cu noi! / /Walk with us !”, prin care se urmăreşte promovarea „mersului pe jos și cu bicicleta în condiții de siguranță”.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş împreună cu cadrele didactice şi elevii de la Palatul Copiilor din Timişoara, Colegiul Naţional Bănăţean Timişoara, Şcoala Gimnazială Nr. 19 „Avram Iancu Timişoara”, Liceul Teoretic Special Iris, Şcoala Gimnazială Nr. 30 din Timişoara, Şcoala Gimnazială Remetea Mare, Şcoala Gimnazială Sat Chinez, Grădinţa PP Nr.33 din Timişoara şi Grădinţa PP Nr.23 din Timişoara, se alătură Săptămânii Europene a Mobilităţii prin organizarea de activităţi educative şi recreative care implică mersul pe jos la diverse obiective, plimbări cu bicicleta şi plimbare cu vaporetto pe râul Bega.

 

Scopul acestor activități este de a informa elevii cu privire la beneficiile pe care le aduce sănătății şi mediului înconjurător mersul pe jos şi cu bicicleta, precum şi avantajele folosirii transportului în comun în detrimentul transportului auto individual, atât în activitățile şcolare, extrașcolare cât și în activitățile personale.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus