Te afli aici: Acasa » National » Sarbatoarea muzicii

Sarbatoarea muzicii

Fête de la musique – Sărbătoarea muzicii a făcut înconjurul lumii în ultimele trei decenii, fiind organizată în prezent în peste 100 de țări din toată lumea. In timp, a devenit una dintre cele mai mari manifestări culturale franceze. Este o sărbătoare populară, gratuită care se adresează tuturor!

Muzica este sărbătorită în fiecare an în 21 iunie, de ziua solstiţiului de vară. Institutul Francez din Timişoara vă invită aşadar sâmbătă, 21 iunie, cu începere de la ora 20, în frumoasa și primitoarea grădină, la o întâlnire cu LUCIAN NAGY & THE BALKUMBA TRIBE din România (musique du monde) și D’JAYAN  din Mulhouse (chanson française).

Un eveniment organizat în parteneriat cu Primăria Mulhouse și Primăria Timișoara.

Detalii pe www.institutulfrancez.ro

PROGRAM

20:00 BALKUMBA TRIBE

21:30 D’JAYAN

BALKUMBA TRIBE (România) a fost fondat de către muzicianul Lucian Nagy și prezintă o fuziune muzicală între cultura afro-latin & balkan iar ca stil muzical se poate încadra în sfera de “World – Music”.

Repertoriul grupului constă în compoziții proprii în care se pot resimți influențe de: afro-latin, balkan-music, jazz, funk.

Lucian Nagy – saxophones, kaval, flute (România)

Stefan Olariu – trumpet (România)

Ivan Aleksijevic – piano, synth (Serbia)

Johann Berby – bass (Franța)

Tavi Scurtu – drums (România)

Steve Brookfield – sound engineer (Marea Britanie)

D’JAYAN (Mulhouse, Franța)

Grupul D’JAYAN este un trio autor-compozitor-interpret originar din Valée de la Doller. Vin la Timișoara să prezinte primul lor album de cântece franțuzești intitulat « Vise Extreme ». Eva, Florina și Loran invită publicul la o călătorie într-un univers de Vise și Speranțe. Într-o lume în care totul este în derivă D’Jayan revizitează viața aducând prin propria sensibilitate…un confort și o urmă de valori pierdute.

Prin melodiile pline de sensibilitate D’JAYAN ne oferă o adevărată călătorie printre emoții, sentimente, trăiri.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus