Te afli aici: Acasa » National » SIMPOZIONUL INTERNAŢIONAL PARTENERIAT CU MEDIUL, editia a VIII-a

SIMPOZIONUL INTERNAŢIONAL PARTENERIAT CU MEDIUL, editia a VIII-a

Eco-Şcoala Gimnazială nr.18 Timişoara organizează în data de 11 iunie 2016, ora 930,  SIMPOZIONUL INTERNAŢIONAL  PARTENERIAT CU MEDIUL, ediţia a VIII-a; acţiunea fiind realizată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie Bucureşti, Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş şi Casa Corpului Didactic Timiş.

Simpozionul se va desfăşura pe trei secţiuni, pentru elevi, cadre didactice şi părinţi; se vor organiza expoziţiile Copiii şi Mediul şi Atelierul Fanteziei, cu lucrări plastice, fotografii, obiecte  din  materiale  refolosibile realizate de elevi şi părinţi.      

Organizarea anuală a simpozionului oferă participanţilor prilejul de a împărtăşi experienţe pozitive privind modalităţile de abordare a problemelor de mediu în cadrul curriculum-ului obligatoriu sau prin activităţi extracurriculare.

 Promovarea modelelor de bună practică în formarea unei conduite ecologice la elevi o realizăm prin editarea revistei anuale Parteneriat cu mediul” ISSN 2067-6913 şi a unui DVD pe care îl primesc toţi participanţii, atât din ţară cât şi din străinătate.

Eco-Şcolile din întreaga lume abordează, prin Planul de acţiune, subiecte care contribuie la formarea unei culturi ecologice promovând, în acelaşi timp, modele de bună practică.

Considerăm că cea mai bună cale de a proteja natura este educaţia, prin cunoaşterea de către elevi, de la cea mai fragedă vârstă, a riscurilor pe care le implică impactul activităţilor umane asupra mediului înconjurător.

Copiii, principalii beneficiari ai acestui demers, pot fi motivaţi şi pot asimila mult mai uşor informaţiile dacă sunt implicaţi în activităţi diverse, ce au la bază resurse educaţionale variate de care dispun şcolile în care învaţă; natura reprezentând o  adevărată  sală de clasă.

Parteneriatele încheiate cu instituţii şcolare din ţară şi din străinătate: Ungaria, Serbia, Franţa, Turcia, demonstrează că deşi trăim în zone diferite nu ne sunt indiferente problemele locale, naţionale şi internaţionale de mediu.

Director,

prof. Lia Maria Cintean

Comentarii (1)

  • Stanciu Mariana

    Am participat la simpozion ,care a fost ,ca de obicei ,o întâlnire de suflet între elevi ,profesori ,părinți,animați de aceleași idei despre mediul în care trăim și pe care trebuie să-l protejăm și păstrăm spre binele nostru ,al tuturor.Ca și alte dăți ,lucrările elevilor au fost minunate ,idei extraordinare puse foarte bine în valoare sub diferite forme ,discuțiile deschise între elevi și adulții prezenți au avut subiecte interesante,s-aubschimbat păreri despre activitățile desfășurate pe parcursul anului trecut pentru protejarea mediului ,s-au schimbat idei și păreri despre activități viitoare .Per total ,a fost o activitate minunată din care fiecare a plecat cu sufletul mai încărcat de bunătate și frumos !Mulțumesc frumos !

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus