Te afli aici: Acasa » National » Startup Weekend Timisoara

Startup Weekend Timisoara

 

Startup Weekend se întoarce în această primăvară, la Timişoara, cu cea de-a cincea ediţie. Evenimentul va avea loc în perioada 15-17 Aprilie la Ambasada.

În acest an, sunt aşteptaţi cei mai entuziasmaţi şi dornici oameni de a creea, într-un weekend, un startup pornind de la o simplă idee. Persoane înteresate de antreprenoriat din diverse domenii profesionale vor lucra în echipe pentru a ajunge de la idee la un produs sau serviciu. La Startup Weekend, aceştia vor învăţa cum să îşi valideze idea, să folosească un business model canvas şi vor fi îndrumaţi de mentori cu experienţă în antreprenoriat.

Conceptul este implementat în peste 100 de ţări. Evenimentul are un scop educativ în ceea ce privește antreprenoriatul și se bazează pe colaborarea participanților cu specializări cât mai diverse și diferite.

Mulți cred că Startup Weekend este un eveniment pur tehnic, ei bine nu e tocmai așa. Ne așteptăm la fiecare ediție să avem participanți cât mai diferiți care să lucreze împreună pentru a-și valida ideea sau pentru a face parte dintr-o echipă. Așadar nu e nevoie să ai o idee proprie pentru a experimenta ce înseamnă să participi la un eveniment de tipul Startup Weekend.

Ajuns la a cincea ediţie în Timişoara, Startup Weekend continuă să vină în ajutorul pasionaţilor de antreprenoriat. S-a format o comunitate din participanţii şi mentorii de la edițiile anterioare care este în continuă dezvoltare. Prin acest eveniment, socializarea, buna dispoziţie şi lucrul în echipă sunt aduse într-un singur loc pe parcursul unui weekend.

Ce putem spune deja despre singura ediție ce va avea loc anul aceasta la Timișoara este că o vom avea pe Kathleen Fritzsche ca și facilitatoare a evenimentului. Ea se alătura echipei de organizare si a mentorilor care îi avem confirmați în momentul de față. Lista de mentori începe astfel cu Mircea Vădan (Cluj Startups), Urooj Qureshi (PinPic.com), Steven Südy (Pioneers Festival) și Adrian Pica (150sec.com și facilitator Global Startup Weekend).

Pentru a afla mai multe despre eveniment și pentru a vă putea adresa răspunsuri la întrebări organizatorii au pregătit mai multe sesiuni de întrebări și networking înainte de eveniment. Următoarea sesiune va avea loc în data de 28 Martie la Alt Club. Participarea la pre-eveniment este gratuită și nu e nevoie să fii membru Alt Club pentru a participa.

Mai multe informații despre pre-eveniment pot fi găsite aici: http://bit.ly/SWTimisoaraPreEvent

Informații despre Startup Weekend Timișoara puteți găsi aici:

http://fb.com/startupweekendtimisoara

timisoara@startupweekend.org

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus