Te afli aici: Acasa » National » Strategii de imagine pentru afacerea ta

Strategii de imagine pentru afacerea ta

Strategiile de vânzare sunt cele care pornesc fiecare afacere. Acordă o atenţie sporită imaginii afacerii tale pentru a obţine rezultate indiferent de tipul şi mărimea acesteia. Dacă îţi doreşti ca  activitatea întreprinsă de tine să fie una de succes, trebuie să îţi construieşti o imagine solidă, pe care să o consideri parte a strategiei tale de marketing.

Imaginea afacerii tale este cea care vinde în prima secundă. Ca şi în cazul afacerilor fizice, unde aranjamentul din vitrină este cel care vinde, trebuie să vii cu ceva diferit faţă de concurenţa ta. Este suficient un singur aspect distinct în jurul căruia să îţi construieşti identitatea corporativă.

Însă pentru asta, mai întâi trebuie să îţi faci cunoscută compania şi activitatea pe care aceasta o desfăşoară. A crea imaginea unei companii presupune ca percepţia publicului asupra ta să fie exact aceea pe care tu ţi-o doreşti şi să îţi fie atribuită o reputaţie pozitivă pe termen lung. Acest lucru se face ţinând cont de toate aspectele atribuite unei companii: mesaj, identitate vizuală, cultură şi comportament organizaţional.

Mediul online este unul propice construcţiei imaginii unei companii deoarece comunicarea cu publicul se realizează instant, permanent şi personalizat. A fi prezent în online nu presupune doar a avea un site web, ci presupune utilizarea unor instrumente de promovare care să graviteze în jurul lui şi să trimită la acesta, cum ar fi Email Marketing-ul, o tehnică a cărui potenţial este în continuă creştere. Emailul este versatil şi poate cuprinde toate elementele necesare construcţiei imaginii unei companii: semnătură vizuală (logo şi slogan), gamă de culori, fonturi utilizate, dar şi un mesaj puternic şi conţinut relevant despre companie. Email Marketing-ul trebuie văzut ca parte dintr-o strategie integrată de marketing, alături de social media, conţinut editorial de specialitate şi generare de lead-uri.

Construcţia imaginii unei afaceri se realizează în timp şi este un proces permanent. O companie  trebuie să depună eforturi susţinute pentru a crea percepţia pe care doreşte ca publicul să o aibă asupra sa, ceea ce presupune un exerciţiu de manangement realizat prin intermediul strategiei de comunicare (marketing, publicitate, PR).

Echipa Marketing Office

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus