Te afli aici: Acasa » National » Strigare de proiecte pentru Street Delivery Timisoara

Strigare de proiecte pentru Street Delivery Timisoara

În perioada 1 – 25 mai  evenimentul manifest de urbanism, arhitectură şi arte – Street Delivery –  aşteaptă idei  de pus în aplicare de-a lungul celor trei zile de festival derulat între 13-15 iunie 2014 pe strada Mărăşeşti. Acestea pot fi înscrise pe  www.streetdelivery.ro la una dintre următoarele categorii: arhitectură, urbanism, design urban şi peisagistică, societate civilă, ecologie, mediu, muzică, film, activităţi pentru copii, arte vizuale, teatru, dans, performance.

Tema Street Delivery 2014, pe baza căreia asteptăm propunerile de proiecte, e SOCIETATEA MOBILĂ. Ce-i aia „societate mobilă”? E un joc de cuvinte care combină „societatea civilă” cu ideea de mobilitate. Iar când spunem MOBILITATE, ne gândim la două lucruri.

Primul: MIŞCARE URBANĂ. Vrem să descoperim în proiectele depuse moduri prin care ne putem înlesni mișcarea în oraș fără a folosi sistemul auto, care ne ia strada de sub picioare și ne-o vinde înapoi cu prețul petrolului. Ne interesează proiectele care reconsideră mersul pe jos, alergarea, sportul și ce se poate face cu strada eliberată de mașini. Vrem să aflăm ideile voastre legate de transportul în comun, de biciclete, skate-uri, role și alte forme de transport care nu afectează mediul. Nu vrem să-i uităm nici pe cei cu care orașul nu se poartă frumos deloc: mame nevoite să facă slalom cu căruciorul printre mașinile parcate ilegal, bătrâni în baston, bolnavi în cârje sau în scaun cu rotile, semeni cu dizabilități. Cum putem face orașul mai prietenos și pentru ei?

Al doilea: LUMEA DIGITALĂ. Mobilitatea înțeleasă prin prisma device-urilor mobile. Ne gândim mai ales la aplicațiile dezvoltate pentru ele care pot face orașul mai ușor de utilizat, dar și la cum putem scăpa de dependențele acestui Ev Media dominat de gadget-uri, care ne închid privirea în contemplarea tâmpă a unui mic ecran strălucitor.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus