Te afli aici: Acasa » National » Studenții arhitecți de la Universitatea Politehnica Timișoara își expun munca de jumătate de an

Studenții arhitecți de la Universitatea Politehnica Timișoara își expun munca de jumătate de an

Sfârșitul primului semestru al actualului an universitar reprezintă, pentru studenții Facultății de Arhitectură și Urbanism de la Universitatea Politehnica Timișoara, o încununare a muncii depuse până acum. În etapa actuală aceștia, împreună cu profesorii coordonatori, organizează mai multe expoziții cu proiectele la care au lucrat în semestrul I.

”Bobocii” arhitecți, din anul I, au început cu un joc de imaginație. Aceștia au avut de asamblat topografia dar şi povestea oraşului Arhiopolis, oraş al cărui cetăţeni sunt chiar cei mai importanţi arhitecţi ai secolului XX. Prin cele patru iteraţii propuse, oraşele posibile imaginate de studenţii F.A.U.T. surprind în structura lor urbană temele spaţial formale ce au definit discursul arhitectural al secolului XX. Expoziţia Arhiopolis, găzduita de clubul Facultăţii de Arhitectură, se adresează în principal grupelor organizate de elevi şi studenţi şi poate fi vizitată la cerere începând din data de 19 februarie. Expoziţia va rămâne deschisă publicului interesat timp de o lună. Pentru vizite ghidate e necesară o programare pe adresa arhitectura1tm@gmail.com. Expoziţia este organizată de colectivul profesoral al atelierului de proiectare al anului 1, compus din arhitecţii: Cristian Blidariu, Bogdan Isopescu, Oana Bănescu, Marius Gaman, Diana Giurea, Mirel Drăgan, Andreea Simici, Vladimir Obradovici.

Sub tema ”Locuința individuală – locuirea în comunitate”, studenții anului II, împreună cu arhitecții care coordonează Atelierul de proiectare, vor organiza o expoziție cu proiectele realizate în cadrul primului semestru. Expoziția va fi vernisată la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara, la începutul celui de-al doilea semestru.

Studenții din anii IV și V propun o temă deosebit de interesantă pentru orașul Timișoara. Proiectele acestora vor fi reunite în cadrul unei expoziții cu tema ”Malurile Begăi – Strategii pentru 2021”, al cărei vernisaj va avea loc în data de 15 februarie, ora 18:00, la Centrul Multifuncțional al CJT de la Bastionul Therezia.

Scaunele, într-o mare varietate de forme și idei cât se poate de originale, reprezintă subiectul expoziției realizate de studenții anului VI de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara, coordonați de cadrele didactice: arh. Cristina Maria Povian și arh. Mihai Donici. Lucrările realizate de studenți în cadrul Proiectului de Amenajări Interioare au fost reunite în cadrul expoziției SIT WITH ME, al cărei vernisaj va avea loc în data de 1 februarie 2018, ora 15:00, în holul Bibliotecii Centrale a Universității Politehnica Timișoara, Bd. V. Pârvan nr. 2B.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus