Timișoara are, în premieră, Akademika Market

 

„Vrem să prezentăm un mesaj foarte clar: Universitatea de Științele Vieții Regele Mihai I al României din Timișoara susține agricultura românească și susține producătorii locali”, a declarat, joi,  Cosmin Popescu, rectorul instituției amintite, la deschiderea – în premieră națională – a magazinului de produse agroalimentare „Akademika Market”.

Băcănia – situată pe Calea Aradului nr.119, pe drumul care face legătura între Calea Torontalului și Calea Aradului – oferă spre vânzare produse ce provin din fermele Universității de Științele Vieții și din ferme ale producătorilor locali din județele Timiș, Caraș Severin, Arad și Hunedoara.

Legume, fructe, produse din lapte și din carne, paste făinoase, gemuri, sucuri naturale, vinuri, miere, precum și pește proaspăt – toate provenind din fermele universității – sunt oferite, astfel, spre vânzare, respectând toate regulile principiului „de la fermă, la furculiță”.

„Sunt produse locale autentice, produse de calitate pe ale căror etichete veți găsi toate informațiile referitoare la conținut și proveniență”, a mai spus rectorul Cosmin Popescu.

Magazinul „Akademika Market” a fost deschis sub brandul „Akademika Food” și a fost realizat printr-o colaborare extinsă, la demers participând profesorii și studenții celor șase facultăți din cadrul USV, dar și alți angajați ai universității implicați în activitățile de producție, procesare, ambalare, marketing și imagine.

Magazinul va fi deschis de luni până vineri, între orele 8,00-16.00.

Delia S. Barbu

 

Related posts