Timisoara: Sound Poems, The Language of Music, ediția a-IV-a

 

Primul concert din cadrul festivalului Eufonia – The language of music este despre poezie, limbaj universal, folclor și conexiuni interculturale prin muzică.

Concert de deschidere al festivalului Eufonia – The language of music, Sound Poems este o fuziune de imagini sonore care creează un poem muzical deschis de o rapsodie și încheiat de o piesă numită “Poeme Mystique”.

Program îmbrăcat în poezie, între cele două piese publicul va avea parte de lucrări inspirate din folclorul tradițional (Bartok, Kurtag, Schulhoff) și de una dintre cele mai renumite piese ale lui Maurice Ravel, lucrarea “La Valse”, interpretată de pianistul Cedric Pescia, un muzician de neratat la această ediție. Programul se va încheia cu sonata nr. 2 pentru vioară și pian, compusă de Ernest Bloch, una din lucrările de referință din repertoriul violonistei Nurit Stark și al pianistului Cedric Pescia, care au înregistrat integrala sonatelor de Bloch.

 

Program: Bela Bartok: Rapsodia nr. 2 pentru vioară și pian, Sz. 90 

Gyorgy Kurtag: Sings, Games and Messages; Carenza Jig și Nepdalfele

Henri Vieuxtemps: Capriccio „Hommage a’ Paganini”, op. 55

Erwin Schulhoff: Duet pentru vioară și violoncel

Maurice Ravel: La valse

Luciano Berio/Bela Bartok: Selecție de duete pentru două viori

Ernest Bloch:  Sonata pentru vioară și pian nr. 2, B.58, „Poeme Mystique”

Artiști:

Nurit Stark – vioară (Israel) Cedric Pescia – pian (Elveția) Stephan Forck – violoncel (Germania), Vlad Popescu – vioară (Germania), Manuel Hofer – violă (Germania).

Nurit Stark cântă la o vioară  Pietro Guarneri di Mantua Violin (1710) iar Manuel Hofer cântă la o violă Gasparo da Sàlo, Brescia (1590)

Vă așteptăm pe 14 septembrie, ora 20:00, pe Strada Vasile Alecsandri nr.1.

Acest proiect este co-finanțat de Consiliul Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă Timiș și European Capital of Culture și face parte dintr-un traseu al proiectului Timișoara Capitală Culturală 2023 numit ”În căutarea luminii”

 

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco,  Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.

Related posts