Te afli aici: Acasa » National » Uday Kotak, directorul general al bancii indiene Kotak Mahindra – desemnat World Entrepreneur Of The Year 2014

Uday Kotak, directorul general al bancii indiene Kotak Mahindra – desemnat World Entrepreneur Of The Year 2014

60 de antreprenori din întreaga lume au concurat în acest an pentru titlul World Entrepreneur Of The Year acordat la Monte Carlo

Companiile antreprenorilor aflaţi în competiţie totalizează venituri de 32 miliarde USD şi au în total peste 145.000 de angajaţi

 

Uday Kotak, fondatorul şi directorul general al băncii indiene Kotak Mahindra, a câştigat trofeul Antreprenorul Anului 2014, în cadrul competiţiei globale EY World Entrepreneur Of The Year. Titlul şi premiul i-au fost conferite în cadrul unei ceremonii de gală care a avut loc în Monte Carlo. Uday Kotak a concurat pentru premiu alături de alţi 59 antreprenori, fiecare dintre aceştia fiind câştigătorul titlului Entrepreneur Of The Year în ţara pe care a reprezentat-o în competiţia mondială.

Peste 1.000 dintre cei mai importanţi antreprenori de la nivel mondial şi reprezentanţi ai celor mai cunoscute fonduri de investiţii de tip private equity şi venture capital au participat la evenimentele din cadrul competiţiei EY World Entrepreneur Of The Year, în perioada 4-8 iunie 2014 la Monte Carlo.

Uday Kotak a înfiinţat Kotak Capital Management Finance Ltd. în anul 1985. În 2003, organizaţia a devenit prima companie financiară non-bancară din istoria Indiei care a fost trasformată într-o bancă. Astfel, afacerea care a pornit la drum cu mai puţin de 250.000 USD împrumutaţi de la familie şi prieteni, a crescut într-un grup internaţional cu venituri de 2,8 miliarde USD. Cu sediul la Mumbai, banca are o reţea de 605 unităţi în 354 localităţi din India. De asemenea, Kotak Mahindra Bank are birouri la Londra, New York, Dubai, Abu Dhabi, Mauritius şi Singapore şi este considerată unul dintre jucătorii cei mai importanţi din domeniul serviciilor financiare din India.

Rebecca MacDonald, fondatorul Just Energy Group, preşedinta juriului ce a desemnat câştigătorul: “A fost o decizie foarte dificilă, dar Uday s-a evidenţiat prin construirea unei bănci într-un mediu puternic reglementat şi cu multe provocări, având un impact pozitiv asupra comunităţii. Am fost impresionaţi de atenţia acordată creşterii echitabile pentru toţi participanţii din economie, oferind servicii low-cost pentru clienţii din zonele rurale, cu un impact concret în vieţilor acestor oameni”.

Uday Kotak: “Sunt încântat şi onorat să primesc acest premiu prestigios în cadrul unui eveniment atât de spectaculos. Acest premiu recunoaşte, de fapt, priceperea şi dedicarea celor 25.000 de angajaţi ai Kotak Mahindra Bank care au contribuit prin munca lor la construirea unui brand indian în industria financiară mondială”.

 Mark Weinberger, Global Chairman şi CEO, EY: “Este nevoie acum, mai mult ca niciodată, de antreprenori care să creeze locuri de muncă într-un mod sustenabil, pentru a contribui la revenirea creşterii economice la nivel mondial. Uday, prin parcursul lui antreprenorial şi prin câştigarea titlului World Entrepreneur Of The Year, ne inspiră, alături de ceilalţi 59 de câştigători de la nivel naţional, să construim o lume mai bună şi mai eficientă”.

Uday Kotak exemplifică perfect tipul antreprenorului de succes  care, plecând de la o viziune inovativă, a construit o afacere profitabilă plecând de la zero. În 2015, România va avea un antreprenor care va concura pentru titlul World Entrepreneur Of The Year. Vom fi mândri să îl susţinem în competiţie. Până atunci, îi invităm pe toţi antreprenorii români să se înscrie în programul Entrepreneur Of The Year 2014, al cărui câştigător va concura în finala World Entrepreneur Of The Year care va avea loc la Monaco, în luna iunie 2015 ”, a spus Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România şi Moldova.

Începând cu anul 2014, EY România s-a afiliat la programul internaţional Entrepreneur Of The Year, antreprenorii români putând intra acum în competiţie cu oameni de afaceri din întreaga lume pentru premiul cel mare, World Entrepreneur Of The Year.

Antreprenorii români se pot înscrie în competiţia de la nivel local până pe 25 iulie 2014, accesând site-ul http://www.eyromania.ro/eoty-register.

Programul Entrepreneur Of The Year a fost demarat de Ernst & Young în 1986, în Statele Unite. Începând cu anul 1993, se organizează şi în alte ţări iar, din anul 2000, se acordă la Monte Carlo titlul World Entrepreneur Of The Year. În fiecare an, în competiţia din întreaga lume sunt nominalizaţi peste 5.000 de antreprenori.

Imagini de la ceremonia de premiere World Entrepreneur Of The Year 2014 şi un interviu cu câştigătorul marelui premiu se pot viziona sau descărca de la: https://broadcast.ey.com

Despre Uday Kotak şi Kotak Mahindra Bank

La începutul anilor ’80, locurile de muncă în cadrul multinaţionalelor prezente în India erau puţine şi foarte dorite de tinerii absolvenţi de facultate. Cu toate acestea, Uday Kotak a refuzat oferta de muncă de la Hindustan Lever, subsidiara Unilever în India, pentru a-şi începe propria afacere.

Uday a identificat o oportunitate imensă în industria bancară, unde se practicau diferenţe de peste 10 puncte procentuale între dobânzile cerute la creditare şi cele oferite la depozite. Astfel, câştigătorul din acest an al titlului World Entrepreneur Of The Year a deschis Kotak Capital Management Finance, una dintre miile de companii financiare non-bancare care se înfiinţau în acea perioadă.

Astăzi, Kotak Mahindra Bank este una dintre puţinele startup-uri din acel moment care există încă. Pornită la drum cu un capital de mai puţin de 250.000 USD, compania s-a transformat de-a lungul timpului într-un grup internaţional cu venituri de peste 2,8 miliarde USD.

În anii de început, Uday a realizat mai multe parteneriate strategice cu giganţi financiari la nivel global, pentru a-şi întări brand-ul şi a-şi extinde expertiza de business. Astfel, a înfiinţat un joint venture axat pe industria auto cu Fort Credit şi un joint venture în industria asigurărilor cu Old Mutual. În 1995, Goldman Sachs a devenit acţionar minoritar în zona de business axată pe activitatea de investment banking şi brokerage, deţinând 25% din acţiuni.

În ciuda creşterii rapide a segmentului de investment banking, Uday nu a fost tentat să se nişeze, ci şi-a extins afacerile în Statele Unite, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite şi Mauritius, pentru a se adresa segmentului de indieni care lucrau în străinătate, dar şi segmentului de corporaţii indiene cu interese trans-naţionale, prin servicii de investment banking. De asemenea, banca şi-a extins produsele pentru clienţii internaţionali interesaţi să investească în India.

În 2007, când, datorită creşterii economice din India, toate băncile de investiţii erau interesate să intre pe piaţa locală, Goldman Sachs a făcut o ofertă de cumpărare către Kotak Mahindra Bank. Dar Uday a rescris din nou regulile, cumpărând partea pe care o deţinea Goldman Sachs în afacere. În ultimii 10 ani, Uday a crescut activele grupului de 25 de ori, iar veniturile de 30 de ori. Astăzi, Kotak Mahindra Bank este considerată a cincea cea mai valoroasă bancă din India.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus