Te afli aici: Acasa » National » Valul de lumina – Eveniment dedicat memoriei copiilor

Valul de lumina – Eveniment dedicat memoriei copiilor

Organizaţia E.M.M.A. va celebra pe data de 15 octombrie – “Ziua Internaţională  a Comemorării Bebeluşilor şi a Copiilor”,eveniment aflat la a patra ediţie în România şi care are cea mai mare amploare din lume. Evenimentul se desfăşoară în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar şi în câteva ţări europene.

În această zi, la ora 19.00 (ora locală din fiecare ţară) se aprind lumânări în memoria copiilor plecaţi prea curând dintre noi. Lumânările sunt lăsate să ardă timp de o oră creandastfel, datorită diferenţei de fus orar, un „Val de Lumină” care va face înconjurul globului şi va dura 24 de ore.

În România, evenimentul s-a organizat pentru prima dată în 2010, la iniţiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizaţiei E.M.M.A şi a avut loc în Bucureşti, în fata Ateneului Roman şi în alte 12 oraşe din ţară şi 4 din străinătate.

În acest an, evenimentul va avea loc în cel puţin 20 oraşe din ţară şi 2 din străinătate.

 Pentru Timişoara locaţia de desfăşurare va fi în Parcul Piaţa Crucii, cu începere de la ora 19:00.

Mişcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a început în Statele Unite în anul 1988 când preşedintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorării bebeluşilor şi copiilor decedaţi.
În 2002, la iniţiativa unui grup de părinţi, ziua de 15 octombrie a fost declarată în toate statele americane Zi oficială pentru comemorarea bebeluşilor şi copiilor. An de an mişcarea s-a extins ajungând acum să acopere toate continentele.

Vă aşteptam să ne fiţi alături pentru a comemora toţi copiii plecaţi mult  prea devreme dintre noi.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus