Te afli aici: Acasa » National » Vernisaj International de Pictura la Timisoara

Vernisaj International de Pictura la Timisoara

Societatea de caritate Blythswood, Filiala Banat, organizează joi, 28 aprilie, ora 18:00, vernisajul Taberei Internaționale de Creație Artistică „Ștefan Jäger”.

Evenimentul va avea loc la Galeria Helios, Timișoara, Piața Victoriei, nr. 6. Operele expuse sunt realizate în perioada 16 – 21 aprilie de către 13 artiști din România, Bulgaria, Siria, Macedonia, SUA, India, Germania și Cipru.

Intrarea la vernisaj este gratuită.

Ajunsă la cea de-a patra ediție, simpozionul promovează arta prin colaborare și schimb de idei. Cele mai bune două opere ale fiecărui artist sunt donate asociației și Primăriei Jimbolia.

Pictorul șvab, Ștefan Jäger, este considerat unul dintre cei mai mari artiști ai Banatului de la începutul secolului al XX-lea și reprezintă un capital cultural important pentru comunitatea din Jimbolia.

Curatorii taberei, Costin Brăteanu și Béla Tar, au selectat pentru cea de-a patra ediție următorii artiști: Omaia Akil, Uptal Barua, Inas Al-soqi, Pandora Apostoloska Sazdovska, Dorothea Fleiss, Ipek Denizli Karagöz, Delphine Manet, Pascale Nesson, Vasile Pintea, Saso Sazdovski și Dimitar Velichkov.

Primăria și Consiliul Local Jimbolia susțin financiar și promovează acest eveniment, alături de Direcția Județeană pentru Cultură Timiș.

Societatea de caritate Blythswood, Filiala Banat, a fost înființată în anul 2001 și acordă servicii de asistenţă socială în cadrul centrelor de zi pentru copii de clasele I-IV și V-VIII din familii în dificultate, precum și servicii de asistență la domiciliu pentru persoanele vârstnice care nu se pot gospodări și întreține singure.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus