Vernisajul expozțtiei de pictură a tânărului Andrei Pennazio

 

În data de 26 octombrie , ora 19 , va avea loc la Centrul Reformat Noul Mileniu, Spl. Morarilor nr. 1b, in Sala Rotună vernisajul expozitiei de pictură a tânărului Andrei Pennazio (17 ani). Andrei este elev al Colegiului de Artă „O. Bancila” din Iasi și nu este la prima sa expoziție personală. În decursul anilor a expus în China, Franța, Republica Moldova, Spania, Bulgaria, Italia și desigur în România. Andrei expune acum pentru prima dată la Timișoara.

În luna mai a acestui an a avut onoarea sa expună lucrările sale în deschiderea  „Programul tinerelor talente”.

Este bursier al Fundației Comunitare Iași, Fundației Mol, Asociației italienilor din România Roasit.

Ma inspir de la unii pictori italieni din renasterea artistica, imi place perioada cubismului. Dintre pictorii romani imi plac: Baba, Grigorescu, Tonitza, Bancila, Aman…Pe langa pictura imi place sa citesc, sa ascult muzica clasica si sa fac sport, declară Andrei.

Andrei Pennazio, s-a nascut pe 14 septembrie 2005 la Alba, provincia Cuneo, Italia. Mama sa este romanca iar tatal italian. Locuieste in Iasi, Romania, si este elev in anul III al Colegiului de Arta „Octav Bancila” Iasi. Daca este intrebat de cand picteaza, Andrei raspunde: „Pictez de cand ma stiu”.

La varsta de 6 ani, in 2011, desenul lui a fost premiat la concursul anual „Beffana” al fabricii Ferrero S.P.A. din Alba, Italia. La varsta de 8 ani si jumatate participa la prima sa expozitie de grup, organizata la Casa Armatei Iasi, de catre Scoala Primara ,,Junior ” din cadrul Universitatii ,,Al. I. Cuza”, unde era elev.

Prima sa expozitie personala a avut-o la varsta de 10 ani, in Italia, in satul sau natal Lequio Berria, provincial Cuneo, dupa care au urmat alte expozitii personale: Onesti (Biblioteca ,,C.A.Rosetti”), Bacau (Galeria Sara Good Art), Roman(Galeria ,,Wall of Art”), Galati (Teatrul National de Opera si Opereta ,,Nae Leonard”), Falticeni (Muzeul de Arta ,,Ion Irimescu”, Piatra Neamt (Muzeul de Istorie si Arheologie in cadrul manifestarii culturale: Noaptea Muzeelor), Cluj (Centru de cultura Italian), Iasi (Hotel International cu ocazia receptiei data in cinstea ambasadorului Italiei la Bucuresti), Ambasada Italiei la Bucuresti cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale a Italiei-2 iunie), Chisinau (Biblioteca ,,Stefan cel Mare”), Ningbo, in China, unde a reprezentat Romania in cadrul evenimentului cultural „2018 Central Estern European Countries Culture&Art Exibition”, in Franta, la Lille, unde a reprezentat, de asemenea Romania in cadrul Festivalului Pankultura, Valenciennes, la Conservatorul ,,Eugene Bozza”, Iasi la Palatul Culturii, si numeroase expozitii de grup in tara si strainatate: Spania (Madrid), Italia (Venetia), Bulgaria (Vidin), Roman (Muzeul de Arta), Botosani (Galeriile ,,Stefan Luchian”), Cluj ( Galeria Cluj Art), Galeria (Wall of Art), Pitesti (Centrul Cultural Municipal), Bucuresti (Galeria Elite Prof Art Gallery), Muzeul National de Arta Cotroceni, Constanta (Muzeul National al Marinei Militare).

Expozitia cuprinde 20 de lucrari, compozitii realizate cu o imaginatie creatoare iesita din comun, cu improvizatii la nivelul structurilor plastice, evidentiind contrastele de culori, armonii si game cromatice dirijate in raport cu subiectul tipic expresionismului abstract. Talentatul Pictor are o vasta experienta in expozitii de pictura la o varsta atat de frageda, strabate multe paliere ale expresivitatii picturale si ale lumii ideilor care defineste arta moderna si contemporana.

Andrei Pennazio – Mostra personale di pittura a Firenze

Related posts