Te afli aici: Acasa » National » Ziariști timișoreni premiați

Ziariști timișoreni premiați

Recent, la Palatul Parlamentului Sala „Constantin Brâncuși”, a fost celebrată „Ziua ziaristului roman”, manifestare organizată de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – UZPR. Cu acest prilej, au fost acordate distincții unor ziariști care s-au remarcat printr-o „activitate consistentă și constantă în presa scrisă, în producțiile de radio și televiziune, dar și prin publicarea unor cărți de specialitate”, după cum a subliniat, în cuvântul rostit cu acest prilej, președintele național al uniunii, Doru Dinu Glăvan.

Printre cei care au fost răsplătiți cu Diploma „Tot ce-i românesc nu piere” atribuită participanților la concursul organizat în cinstea sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, s-au numărat și doi ziariști timișoreni, recunoscuți și apreciați pentru profesionalismul lor în peisajul jurnalismului din România. Este vorba de publicistul Florea-Cezar Ioana, cu o activitate de peste 65 de ani în presa locală și națională, supranumit de confrați, și decanul ziariștilor bănățeni, și de jurnalistul și editorul Ioan David, cadru didactic universitar, director al Institutului de Studii Banatice „Titu Maiorescu” al Academiei Române, Filiala Timișoara.

Distincțiile acordate celor doi jurnaliști timișoreni sunt cu atât mai valoroase, cu cât au fost atribuite în cadrul manifestărilor organizate pe plan național și în filialele teritoriale, prilejuite de sărbătorirea centenarului Uniunii Ziariștilor Profesioniști, organizație înființată în urmă cu un secol, în luna ianuarie 1919. UZPR este, în prezent, cea mai reprezentativă asociație a ziariștilor din România, numărând 3000 de membri, singura uniune de creație jurnalistică și publicistică cu statut de utilitate publică.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus