Te afli aici: Acasa » National » Zilele Vojvodinei la Restaurantul Lloyd

Zilele Vojvodinei la Restaurantul Lloyd

Zilele Vojvodinei din acest an au ca loc principal de sarbatorire orasul Timisoara. Restaurantul Lloyd este gazda traditionala, iar Iavor Radovancovici, considerat ambasadorul evenimentelor de suflet ale prietenilor sarbi in Romania, ne asteapta cu prietenie, bucutarie aleasa, un pahar de vin, ne asteapta cu muzica atat de indragita a tamburasilor.
Organizatia Turistica a Vojvoninei prin Doamna director Natașa Pavlovici,  avandu-i ca parteneri pe Domnul Vladan Tadic, consulul general al Serbiei in Romania si pe Domnul Ognean Crstici presedintele Uniunii Sarbilor din Romania ne invita in debutul manifestarilor la o conferinta de presa marti, 2 iulie 2019 orele 19.00 la Restaurantul Llloyd. Proiectul manifestarilor pregatite, surprizele cu care ne asteapta prietenii nostri din Serbia va fi marcat de o degustare de vinuri reprezentative din regiune, o bucatarie aleasa cu specificul si gustul inconfundabil ce o caracterizeaza, in acompaniamentul trupei de tamburasi.
Ziua de miercuri, 3 iulie, ne aduna la manifestarile Vojvodinei in fata Restaurantului Lloyd la ora 16.00 pentru a ne prezenta ofertele turismului din regiune, un bogat program cultural – artistic; mai multe municipalitati, orase si comune isi dau mana pentru a sprijini aceasta actiune.  Manifestarea de miercuri este adresta tuturor cetatenilor Timisoarei, evenimentul este  anuntat ca o avanpremiera a parteneriatului pe care Asociatiile acreditate in Timisoara si Novi Sad pentru pregatirea anului Capitalei Europene a Culturii il pregatesc ca o formula de succes pentru 2021.
Este un fapt intrat in obisnuinta cotidiana ca in Timisoara sa intalnim grupurile de turisti sarbi. Este la fel de imbucurator ca mergand pe strazile oraselor sau satelor sarbesti, pe trasee sau in statiuni turistice, sa ne simtim ca acasa alaturi de conationalii nostri pe care-i intalnim in vizita acolo. Cultura si   valorile comune, turismul, bucataria specifica, prietenia si ospitalitatea ne apropie tot mai mult si ne  fac sa ne simtim ca acasa.
Petru turismul banatean, Vojvodina este una din destinatiile de succes; Vojvodina este o carte in paginile careia vei gasi intotdeauna pasaje memorabile de prietenie, te vei regasi in universul
atat de cuceritor al istoriei, al oamenilor care au facut istoria, legende care ne duc in lumea  personajelor care au dat  adevarata glorie a neamului sarb.  Vizita in Novi Sad sau Fruska Gora ne confirma inca o data taria afirmatiilor facute inainte, iar salasul traditional, aceasta forma de turism arhaic traditional  ne ateapta parca pregatit sa faca o intoarcere in timp cu noi, sa ne faca sa retraim si sa ne amintim de lucruri, momente din copilaria noastra. Intalnirea cu renumitele si bogatele podgorii sarbesti din zona, cunoasterea unor regiuni fetile, cu livezi  si specialisti de marca mondiala in pomicultura traditionala si moderna, valorificarea in forma specifica locului a acestor valori si bunuri, transforma o simpla vizita turistica intr-o experienta cu de zile mari. Inceputul acesteia poate fi si intalnirea cu acesti veritabili promotori ai turismului sarbesc. Poate am avea si ceva de invatat de la ei. Va stept alaturi de prieteni dragi maine si poimanine, iar mai tarziu ne intalnim in… Vojvodina.

Voivodina este renumită de terenuri fertile,sălașuri pitorești, ofertă bogată gastronomică și de vinuri și în ospitalitatea sa excepțională.

La această manifestare, pe lângă Organizația turistică a Voivodinei, vor participa și organizațiile turistișe din câteva orașe și municipii din Voivodina, împreună cu producătorii de vin și furnizorii de servicii în domeniul turistic din Voivodina.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus