Te afli aici: Acasa » National » Ziua Cooperării Europene va fi sarbatorita in 21 septembrie

Ziua Cooperării Europene va fi sarbatorita in 21 septembrie

În 21 Septembrie 2012 pentru prima dată va fi sărbătorită Ziua Cooperării Europene în toată Uniunea Europeană și în țările vecine. Aproximativ 80% dintre programele de cooperare teritorială europeană s-au alăturat campaniei și peste 160 de evenimente vor fi organizate în toată Europa în cursul săptămânii 17-23 septembrie 2012.

Obiectivul Zilei Cooperării Europene desfășurată sub sloganul “La granițe, ne dezvoltăm împreună” este de a celebra realizările cooperării dintre regiunile și țările europene. Cooperarea nu se rezumă doar la granițele interne ale Uniunii Europene, ea este prezentă și în cazul granițelor externe prin finanțarea proiectelor comune, cum se întâmplă în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia.

De Ziua Cooperării Europene, în 21 Septembrie 2012, de la ora 19.00, sărbătorim împreună în Parcul Rozelor din Timișoara succesele Cooperării Teritoriale Europene în regiunea de graniță dintre România și Republica Serbia cu un super-concert: The Road Band (Romania) și BAJAGA I INSTRUCTORI (Republica Serbia). Intrarea este gratuită.

Evenimentul este organizat de Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului şi Biroul de Integrare Europeană din cadrul Guvernului Republicii Serbia, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara.

Cooperarea Teritorială Europeană este un instrument al Uniunii Europene care unește oameni și propune soluții pentru a rezolva provocări comune ce nu pot fi gestionate ușor de o singură țară.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus