Te afli aici: Acasa » National » Ziua Mondiala a Apei

Ziua Mondiala a Apei

A.N. ”Apele Române” sărbătorește Ziua Mondială a Apei


În fiecare an, pe data de 22 martie este sărbătorită Ziua Mondială a Apei. Tematica din acest an este  “APA ŞI DEZVOLTAREA DURABILĂ” . Această zi este o oportunitate pentru gestionarii apelor să conştientizeze rolul important pe care îl are apa în viaţa fiecăruia, ca principiu activ în asigurarea sănătăţii şi bunăstării noastre, precum şi a sănătăţii planetei noastre.

Conceptul de ”dezvoltare durabilă” a apărut ca o recunoaștere a faptului că Terra are o capacitate limitată de a satisface cererea tot mai mare de resurse naturale din partea sistemului socio-economic și, în acest sens, trebuie luate măsuri în vederea atenuării efectelor distructive ale folosirii lor.

Realizarea obiectivelor dezvoltării durabile depinde într-o măsură foarte mare de managementul resurselor de apă, apa fiind un factor esenţial pentru existenţa vieţii şi pentru dezvoltarea socio-economică. Astfel, managementul apelor trebuie să ofere soluţii pentru asigurarea, în prezent şi în viitor, a necesarului de apă al populaţiei şi economiei, pornind de la caracterul regenerabil, dar limitativ, al resurselor de apă, precum şi de la principiile gestionării pe bazine hidrografice a resurselor de apă de suprafaţă şi subterană, atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ, în contextul atingerii țintelor privind dezvoltarea durabilă.

La nivelul Administrației Bazinale de Apă Banat, are loc pe perioada 16-31 martie, o serie de evenimente și acțivități educative în școlile din judeţul Timiş. Scopul lor este formarea unui comportament ecologic al elevilor, prin stimularea motivatiei pentru protecția apelor, dar și promovarea unei atitudini prietenoase, responsabile față de acest factor important de mediu.

Prin eforturile noastre, ca gestionari ai apelor din România, dorim să sensibilizăm utilizatorii de apă astfel încât să conștientizeze că generaţia actuală trebuie să lase generaţiilor viitoare resurse suficiente şi un mediu sănătos.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus