Te afli aici: Acasa » National » Ziua Mondiala a Apei

Ziua Mondiala a Apei

Ziua Mondială a Apei/World Water Day este celebrată pe data de 22 martie în fiecare an, în întreaga lume începând cu anul 1993.

În data de 22 decembrie 1992 a fost adoptată  Rezoluția 47/193, în cadrul  Conferinței Națiunilor Unite asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro, prin care ziua de 22 martie devenea Ziua Mondială a Apei (World Water Day).

Agenția pentru Protecția Mediului Timiș și Palatul Copiilor Timișoara organizează activități educative cu elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr.19 “Avram Iancu” Timișoara, Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic Special Iris Timișoara, Școala Gimnazială Nr. 2 Timișoara, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 23 Timișoara, Școala Gimnazială Nr. 25 Timișoara, cu ocazia acestui eveniment. Momente de sărbătoare și bucurie, prilej cu care se urmărește conștientizarea privind importanța apei în viața omului, dar și necesitatea cooperării factorilor decizionali, și nu numai, în privința asigurării unei ape curate, prin îmbunătățirea calității apei, reducerea, tratarea și reutilizarea apelor uzate. Fiecare om are dreptul la o apă curată și o viață sănătoasă!

Cu această ocazie vor fi diseminate materiale informative, se vor prezenta informaţii de către reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Timiș și Palatul Copiilor din Timișoara, dar și elevii vor participa activ la eveniment.  Se vor desfășura workshop-uri pe tema anului “Apa menajeră”/„De ce (să) irosim apa?”.

Realizarea diverselor lucrări: desene, picturi, machete, colaje, mesaje ecologice, postere va fi finalizată cu expunerea lor. Vor fi prezentate filme cu caracter informativ, despre apa menajeră, modul de tratare a apelor uzate, dar și  modul în care să milităm pentru prevenirea poluării apelor.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus