Te afli aici: Acasa » National » ZIUA MONDIALA A SOMNULUI 2016: UN SOMN BUN ESTE UN VIS REALIZABIL

ZIUA MONDIALA A SOMNULUI 2016: UN SOMN BUN ESTE UN VIS REALIZABIL

 

Cu ocazia Zilei Mondiale a Somnului, Fundaţia CardioPrevent şi Linde HomeCare organizează în perioada 14-18 martie 2016, în Timişoara, campania de informare şi conştientizare a importanţei tratării tulburărilor de somn sub sloganul “Un somn bun este un vis realizabil”.

Peste 1 milion de români suferă de tulburări ale somnului, dintre care doar aproximativ 5000 sunt diagnosticaţi. Campania îşi propune să atragă atenţia asupra tulburărilor de somn, cu mesajul că acestea pot fi ameliorate, identificarea fiind vitală. Tulburările somnuluireprezintă un factor de risc major privind accidentele rutiere, hipertensiunea arterială, atacurile ischemice cerebrale, scăderea libidoului etc. Dintre cele peste 80 de boli ale somnului, sindromul de apnee în somn este cel mai frecvent întâlnit. Apneea este întreruperea respiraţiei în timpul somnului pentru cel puţin 10 secunde. În România se estimează că sunt 550 000 adulţi apneici.

“Este adevărat că apneea poate să ducă la moarte subită în timpul somnului. Acest lucru se întâmplă însă mai rar. Mult mai frecvent se întâmplă ca persoanele să facă hipertensiune nocturnă, care ulterior devine diurnă şi rezistentă la medicaţie. Din cauza asta începe să sufere inima. Cei care au apnee au o scădere a rezistenţei la diabet. De asemenea, suferă partea metabolică şi cea neurologică. Din cauza lipsei de somn poţi să devii depresiv” – Dr. Ştefan Mihăicuţă, membru Societatea Română de Pneumologie, reprezentant Fundaţia CardioPrevent Timişoara.

“Ca deschizător de drumuri în sfera somnologiei din România, în ceea ce priveşte soluţiile de diagnostic şi terapie la domiciliu ale apneei de somn, Linde HomeCare pune la dispoziţia clinicilor, spitalelor şi pacienţilor, echipamente din gama premium, împărtăşind cu colaboratorii o experienţă de peste 10 ani pe piaţă.” – Gabi Popescu, HomeCare Manager Linde Gaz Romania.

CALENDAR ACTIVITĂŢI 14-18 martie 2016, TIMIŞOARA

Miercuri, 16 martie 2016 – Curs dedicat medicilor de familie în cadrul Clinicii CardioPrevent sub coordonarea Dr. Ştefan Mihăicuţă şi Dr. Erica Simon Repolski

Vineri, 18 martie 2016 – Ziua porţilor deschise ale Laboratorului de Somn, Clinica CardioPrevent, sub coordonarea Dr. Ştefan Mihăicuţă şi Dr. Florin Lighezan

Vineri 18 Martie si Sâmbătă 19 martie 2016 – Proiecţii informative şi educative în cadrul Iulius Mall Timişoara. Prin tragere la sorţi se vor acorda 5 Diagnosticări Poligrafice gratuite la Clinica CardioPrevent Timişoara.

Ziua Mondială a Somnului organizată la Timişoara reprezintă startul campaniei de comunicare la nivel naţional al cărei obiectiv este de a creşte gradul de cunoaştere a populaţiei în privinţa somnului şi a patologiilor somnului care le pot afecta viaţa, cum ar fi sindromul de apnee în somn, precum şi de informare cu privire la posibilităţile de tratament existente.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus