Dezbatere publică cu opt din zece candidați la funcția de primar a Timișoarei

Joi, 6 iunie a.c., la Hotelul NH Timișoara, a avut loc o dezbatere publică de maximă importanță pe tema „Calitatea vieții în Timișoara”, organizată de Ziua de Vest și Ecopolitica. Evenimentul, care a început la ora 18:00, a fost moderat de Lia Lucia Epure și Mircea Dan Opriș și a reunit opt dintre cei zece candidați la funcția de primar al Municipiului Timișoara și anume: Marian Constantin Vasile (candidat independent), a fost administratorul anului 2022, Cristian Moş (independent), Raul Olajos (REPER), Ana Baş Marcela (S.O.S. România), Daniel Marius Coraş (Partidul România Puternică), Ilie Sîrbu (AUR), Nicolae Robu (PSD-PNL) și Florin Jianu (Partidul Alianța Național Țărănistă). Absent de la dezbatere a fost candidatul Dumitru Moroianu (Partidul România Mare) și ca de fiecare dată Dominic Fritz.

Prima temă discutată a fost poluarea, o problemă semnificativă pentru locuitorii orașului. Candidații au abordat aspectele poluării chimice, a prafului și a poluării fonice. Candidatul independent Marian Constantin Vasile a adus în discuție câteva soluții precum: Implementarea de tehnologii verzi în industrie pentru reducerea emisiilor chimice; Crearea unor zone verzi suplimentare pentru a combate praful și a îmbunătăți calitatea aerului; Implementarea unor măsuri stricte de control al zgomotului; Combaterea ambroziei, planta din cauza căreia mulți dintre noi avem alergii.

O altă temă crucială supusă discuțiilor a fost traficul și mobilitatea urbană. Candidații au discutat despre: Modernizarea infrastructurii de transport public pentru a face față cererii în creștere; Promovarea utilizării bicicletelor și a altor mijloace de transport nepoluante; Construirea de noi parcări și optimizarea celor existente pentru a reduce aglomerația din centru; Implementarea de soluții inteligente de gestionare a traficului, inclusiv semafoare inteligente și sisteme de monitorizare a traficului în timp real.

Cea de-a treia temă s-a concentrat pe necesitatea creării și îmbunătățirii infrastructurii pentru preșcolari, incluzând creșe și grădinițe.

Creșterea numărului de locuri disponibile în creșe și grădinițe pentru a răspunde cererii tot mai mari; Modernizarea și echiparea corespunzătoare a acestor spații pentru a asigura un mediu educațional adecvat și sigur; Prin întărirea relațiilor cu mediul de afaceri și cu asociațiile de părinți, problema creșelor și a grădinițelor se poate rezolva și prin reabilitarea spațiilor nefolosite ale unităților școlare, a susținut Marian Constantin Vasile, candidatul independent la funcția de primar a Timișoarei, aflat pe poziția 9 pe buletinul de vot.

Prezența celor opt candidați la funcția de primar al Municipiului Timișoara a demonstrat interesul crescut pentru aceste probleme de actualitate. Fiecare candidat și-a prezentat viziunea și planurile pentru îmbunătățirea calității vieții în oraș, oferind soluții concrete și propuneri viabile.

Dezbaterea de la Hotelul NH Timișoara a oferit o platformă valoroasă pentru dialog și pentru identificarea unor soluții concrete la problemele cu care se confruntă orașul, iar cetățenii au avut ocazia să interacționeze cu candidații și să le adreseze întrebări fiind preocupați de calitatea vieții și așteaptă măsuri concrete din partea viitorului primar pentru a îmbunătăți condițiile de trai în oraș.

Acest eveniment a evidențiat importanța dezbaterilor publice și a implicării active a comunității în procesul de decizie politică, subliniind totodată necesitatea unor politici bine gândite și a unei administrații eficiente pentru viitorul Timișoarei.

În 9 iunie ieșim cu toții la vot!

Daniela Florian

Foto: Constantin Duma

Related posts