Dezvoltarea economică a Timișoarei, în viziunea independentului Marian Constantin Vasile

 

În ceea ce privește dezvoltarea economică a Timișoarei, candidatul independent Marian Constantin Vasile, pentru Primăria Municipiului Timișoara, susține principiile sănătoase, ce țin de păstrarea și îmbunătățirea pieței concurențiale libere, cu intervenție minimă din partea administrației publice, care să pună la dispoziție infrastructura și instrumentele necesare pentru ca șansele antreprenorilor să fie egale, iar oportunitățile de dezvoltare multiple.

„Avem nevoie însă, la nivel general, să ne identificăm răsunător și unic pe harta europeană și internațională, astfel încât să atragem parteneri puternici în proiectele majore legate de industrie, agricultură, comerț și servicii. Acest lucru se poate face implementând și promovând un brand public economic, pentru Timișoara, județ și regiune.

Multe principii de dezvoltare trebuie aplicate mai atent decât în trecut sau chiar de la zero, utilizând ca sursă de inspirație modelele internaționale de succes, adaptate la condițiile locale. De asemenea, inteligența de care dau dovadă românii trebuie pusă în valoare, pentru crearea unor sisteme inovative care să implice atât aspectele manageriale și tehnice, cât și pe cele interinstituționale, cum ar fi crearea entităților juridice numite Grupări Europene pentru Cooperare Teritorială”, susține independentul Marian Constantin Vasile.

Printre altele, Marian Constantin Vasile spune, că economia circulară, prin componenta verde, poate conduce la dezvoltare durabilă, folosind eficient resursele limitate și securizând cele critice, prin produse reciclabile și noi locuri de muncă. Reindustrializarea ecologică, încurajarea producției autohtone și diversificarea produselor și serviciilor vor asigura stabilitatea națională și internațională. Specializarea inteligentă a unor zone, cum ar fi Timișoara și Arad, va valorifica atuurile locale, stabilizând și dezvoltând regiunea. Atragerea investitorilor autohtoni și străini trebuie susținută prin centre de excelență și fonduri de investiții publice. Valorificarea patrimoniului autohton, internaționalizarea produselor și inovația sunt esențiale.

Mentalitatea și atitudinea cetățenilor și instituțiilor publice trebuie să evolueze conștient spre noi concepte, asumând managementul schimbării pentru a avansa. De exemplu, eșecul antreprenorilor ar trebui să fie o lecție, nu un stigmat, și comunismul nu trebuie să ne țină în loc. Teama de asociere, mai ales în agricultură, trebuie depășită pentru a crea clustere și formule asociative care impulsionează dezvoltarea.

Acestea fiind doar câteva din viziunile candidatului independent Marian Constantin Vasile, la Primăria Timișoarei, îndeamnându-ne totodată să-i accesăm site-ul: www.marianconstantinvasile.ro sau pagina de Facebook, pentru a afla mai multe detalii despre Domnia sa.

Daniela Florian

Related posts