Te afli aici: Acasa » Politica » Maria Grapini mizeaza pe „prudenta maximala” a liderilor europeni

Maria Grapini mizeaza pe „prudenta maximala” a liderilor europeni

Europarlamentarul român consideră Turcia provocarea momentului

Spiritele mai mult decât încinse, generate de noua criză post Brexit, derulată sub fanion turcesc, țin trează atenția întregii planete. Cum altfel, din moment ce preşedintele turc,  Recep Erdogan, dă emoții majore, cu predilecție Europei.

Astăzi, 8 august, reprezentantul numărul 1 al Semilunei a lansat, direct şi abrupt, o amenințare Bătrânului Continent, în fapt liderilor acestuia. „Acordul cu Uniunea Europeană privind refugiaţii nu va fi posibil dacă UE nu îşi respectă partea sa de obligaţii în ceea ce priveşte ridicarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii turci. Uniunea Europeană nu se comportă într-o manieră sinceră cu Turcia”, a spus Erdogan, amintind, deloc voalat, că ridicarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii turci care călătoresc în UE ar fi trebuit să intre în vigoare la data de 1 iunie, dată demult depăşită.

Deşi în concediu, europarlamentarul român Maria Grapini este un lider conectat la realități, provocări, tensiuni, îndeosebi în astfel de momente care pot schimba soarta politică, economică sau socială a geografiei comunitare şi nu numai.

„În toate intervențiile avute în Parlamentul European, am accentuat sensibilitatea acestui subiect, al imigrației masive la care asistăm, şi le-am cerut colegilor mei prudență în acțiunile politice, în declarații, în acțiunile pe care le întreprind. Europa modernă nu s-a mai confruntat cu o asemenea provocare niciodată. Acum, în contextul noilor tensiuni apărute pe fondul crizei din Turcia, mizez pe prudența maximală a liderilor europeni! E nevoie, acum, mai mult ca niciodată, de inteligență, diplomație şi mult calm. Turcia nu e un stat oarecare, cu Turcia nu te joci! Cred că ne aflăm în fața unei provocări majore, extrem de greu de gestionat!”, a declarat, la Timişoara, Maria Grapini.

În virtutea acordului existent între Turcia şi UE, un solicitant de azil sirian aflat pe teritoriul turc va fi instalat într-o ţară membră a Uniunii în schimbul fiecărui migrant ilegal retrimis în Turcia, în limita a 72.000 de locuri.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus