POLITICA / Nicolae Robu îi cere Elenei Udrea să justifice panoul publicitar care promovează Clujul în centrul Timişoarei

Nicolae Robu a trimis o interpelare Ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, prin care îi cere să ofere explicaţii cu privire la panoul publicitar de promovare al Clujului situat chiar în centrul Timişoarei, principala contracandidată la titlul de capitală europeană în 2020. Senatorul acuză Guvernul că favorizează Cluj-Napoca, pentru că este oraşul de unde provine prim-ministrul Emil Boc.

Disputa a pornit de la panoul aflat în faţa Muzeului Banatului, cu sloganul „La pas prin oraşul Comoară Cluj-Napoca – inima Transilvaniei”. Nicolae Robu subliniază că panoul are girul direct ale Ministrului Dezvoltării Regionale şi turismului. Probabil privit la modul general, faptul pare banal. El ascunde, însă, un lucru extrem de grav. Şi nu am în vedere ineleganţa gestului celor care coordonează campania pentru ca oraşul Cluj-Napoca să fie desemnat capitală culturală europeană în anul 2020, gest care n-are nimic european în el. Şi nici permisivitatea de care a dat dovadă Primăria Timişoara în acest caz sensibil. Ceea ce mi se pare mie grav este faptul că panoul în cauză este girat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, nominalizat explicit în cadrul lui! , se arată în interpelarea trimisă de liderul liberal. Nicolae Robu acuză Guvernul de imparţialitate şi solicită Elenei Udrea să explice câţi bani a dat pentru promovarea Clujului, şi cât pentru Timişoara, Iaşi şi Alba-Iulia. O dovadă crasă de lipsă de fair-play, un act indubitabil abuziv, de influenţare cu bani de la bugetul de stat a rezultatului unei competiţii în cadrul căreia toţi participanţii ar fi trebuit să aibă şanse egale. Ce altceva se poate înţelege din demersul ministerului în speţă, decât că ajută cu bani publici – deci: ai tuturor! – oraşul natal al Domnului Prim-Ministru Emil Boc, precum odinioară, la o scară de fapt mult mai mică, puterea de atunci ajuta Scorniceşti -ul lui Nicolae Ceauşescu? Clujul este un oraş prea frumos şi nobil – aproape la acelaşi nivel cu Timişoara mea, aş spune, în context, mai în glumă, mai în serios. E păcat să fie înjosit prin astfel de demersuri, se arată în aceeaşi interpelare semnată de Nicolae Robu.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.