Te afli aici: Acasa » Administratie » Ritli Ladislau este noul ministru al Sănătăţii

Ritli Ladislau este noul ministru al Sănătăţii

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul privind numirea lui Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii, informează Administraţia Prezidenţială. Totodată, şeful statului a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Cseke Attila din funcţia de ministru al Sănătăţii şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului.
Anterior, premierul Emil Boc a anunţat că a înaintat preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ritli Ladislau pentru portofoliul Ministerului Sănătăţii, urmând ca noul ministru să coordoneze şi activitatea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
A fost practic propunerea colegilor de la UDMR, pe care am aprobat-o şi am înaintat-o preşedintelui României. Cuvântul de ordine pentru noul ministru al Sănătăţii este continuarea reformei în Sănătate şi aplicarea măsurilor de reformă convenite cu Comisia Europeană şi FMI. Aceste măsuri vizează elaborarea, adoptarea şi implementarea pachetului de servicii minimale, adoptarea taxei clawback şi implementarea cardului naţional de sănătate, prescripţiei electronice şi a fişei electronice a pacientului, precum şi impunerea genericelor ca mod general de utilizare a medicamentelor, a declarat miercuri premierul Emil Boc.
El i-a mulţumit fostului ministru al Sănătăţii Cseke Attila pentru măsurile de reformă luate în domeniu.
Boc a arătat că prin trecerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în coordonarea noului ministru se va realiza o mai bună corelare a politicilor între Ministerul Sănătăţii şi CNAS.
Prin acest element am dorit să asigurăm funcţionalitatea sistemului şi coordonarea de către Ministerul Sănătăţii, dar cu păstrarea calităţii de ordonator de credite de către CNAS. Va funcţiona mai bine corelarea acestor politici, a afirmat primul ministru.
Vicepreşedintele UDMR Laszlo Borbely declarase anterior agenţiei MEDIAFAX că premierul Emil Boc a acceptat propunerea UDMR pentru noul ministru al Sănătăţii şi va transmite în scurt timp preşedintelui nominalizarea lui Ritli Ladislau.
El a precizat că noul statut al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, de instituţie coordonată de Ministerul Sănătăţii, va fi reglementat ulterior de Guvern printr-o ordonanţă de urgenţă.
Premierul Boc i-a mulţumit în şedinţa de miercuri a Guvernului ministrului demisionar Cseke Attila pentru munca depusă la minister.
Ritli Ladislau va depune jurământul la Palatul Cotroceni cel mai probabil miercuri seară, potrivit unor surse politice.
UDMR a anunţat, miercuri, că l-a propus pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, precizând că împreună cu PDL s-a ajuns la un consens, respectiv ca CNAS să fie “coordonată” de Ministerul Sănătăţii.
Sursa: MEDIAFAX

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus