Te afli aici: Acasa » Politica » Sergiu Nicolaescu susţine afirmaţia lui Băsescu: Nu cred că trebuia un preşedinte să comenteze despre abdicare, dar îi dau dreptate, în sensul că a spus că este o trădare

Sergiu Nicolaescu susţine afirmaţia lui Băsescu: Nu cred că trebuia un preşedinte să comenteze despre abdicare, dar îi dau dreptate, în sensul că a spus că este o trădare

Sergiu Nicolaescu susţine afirmaţia lui Băsescu: Nu cred că trebuia un preşedinte să comenteze despre abdicare, dar îi dau dreptate, în sensul că a spus că este o trădare

Preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, Sergiu Nicolaescu, a declarat referitor la afirmaţiile şefului statului, Traian Băsescu, că este de acord cu cele spuse de preşedinte, considerând că  plecarea Regelui Mihai I este intradevăr o trădare.

Nu cred că trebuia ca un preşedinte de stat să comenteze acest subiect, dar îi dau dreptate, în sensul că a spus că este o trădare. Sunt direct amestecat în treaba asta. Până acum, am ţinut-o pentru mine. Acuma, când se tulbură lucrurile, vreau să spun adevărul, a declarat Sergiu Nicolaescu.

Preşedintele Comisiei de Cultură a menţionat că în vremea când Regele a părăsit ţara, familia lui ar fi putut pleca cu trenul regal din ţara, acesta precizând că tatăl său a primit un telefon pentru a o transporta pe logodnica unui apropiat al regelui.

Nicolaescu a mai precizat că  urmările plecării regelui au adus mii de arestări şi morţi în închisori, însă nu L-a considerat pe Rege vinovat de acestea.

Dar, dacă asta voi vreţi să o consideraţi vitejie, spuneţi-i cum vreţi voi, dar pentru mine este o trădare. Mai mult decât atâta, pe 23 august 1944, regele, aşa cum am arătat şi în filmul «Oglinda», i-a arestat pe cei doi Antoneşti şi-a anunţat seara la radio românilor că e pace. (…) Ca să închei o capitulare fără condiţii care s-a iscălit pe 14 septembrie la Moscova, ca să iscăleşti un astfel de document, în primul rând trebuie să anunţi cu gura ta şi pe urmă să faci, pentru că armata era pe front cu ruşii. În condiţiile respective, între 130.000 şi 150.000 de soldaţi români şi ofiţeri au căzut prizonieri. Din aceştia, s-or mai fi întors 70- 80.000 de oameni vii,a mai spus regizorul.

Sergiu Nicolaescu a făcut referire şi la spusele şefului statului: Acuma se discută lucrurile astea penru că domnul Băsescu le-a spus la televizor. Consider că un preşedinte de stat nu avea voie să spună aşa ceva. Domnul Ion Iliescu, care, ştim cu toţii, că este un fost comunist, i-a permis regelui să vină în ţară Şi a venit în ţară regele, şi-a primit proprietăţile înapoi. Cum e posibil acuma, astăzi, după atâţia ani de zile, să comentezi un astfel de gest, când ştie foarte bine că o mare parte din fondurile cheltuite de Casa Regală le plăteşte statul român, a continuat Nicolaescu. (A.M.F.)

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus