Te afli aici: Acasa » Politica » UDMR l-a propus ca ministru al Sănătății pe medicul Ritli Ladislau

UDMR l-a propus ca ministru al Sănătății pe medicul Ritli Ladislau

UDMR l-a propus ca ministru al Sănătății pe medicul Ritli Ladislau

Biroul Permanent al UDMR Bihor l-a propus oficial în funcţia de ministru al Sănătăţii pe medicul Ritli Ladislau, actualul directorul medical al Spitalului Clinic Municipal din Oradea. Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, a declarat, luni, că medicul Ritli Ladislau are o viziune despre ceea ce înseamnă sistemul sanitar din trei perspective, cea de manager, de administrator al sistemului şi din cea de medic.
Propunerea UDMR Bihor pentru funcţia de ministru al Sănătăţii este domnul dr. Ritli Ladislau, care este, în momentul de faţă, director medical la Spitalul municipal din Oradea şi a condus peste un deceniu Direcţia de Sănătate Publică Bihor. Domnul doctor are, practic, o viziune despre ceea ce înseamnă sistemul sanitar din trei perspective – cea de manager, cea de administrator al sistemului, ţinând cont că a administrat sistemul sanitar al judeţului Bihor de la nivelul DSP, dar şi din perspectiva medicului practicant, a declarat Szabo Odon.
Acesta consideră că hotărârea trebuia luată cât mai urgent, subliniind că organizaţiile teritoriale ale UDMR pot face propuneri, iar numele viitorului ministru va fi decis, cel mai probabil în această săptămână, de Preşedinţia UDMR, un for format din 15 persoane. Szabo Odon a ţinut să sublinieze că trebuie găsită o soluţie ca sistemul sanitar să nu mai fie unul bicefal, iar responsabilitatea să cadă doar pe umerii ministrului.
Niciun alt sistem din cadrul aparatului guvernamental nu e atât de bicefal ca cel sanitar, în care proiecţia guvernamentală este una, responsabilitatea guvernamentală este alta, în sensul că politicile de sănătate trebuie promovate de ministru, pe baza programului de guvernare, Ministrul Sănătăţii stă la masa Guvernului, dar practic instrumentele prin care ar trebui să realizeze politicile guvernamentale nu îi sunt subordonate, a spus Szabo Odon.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat joi, 4 august, demisia din funcţie, aceasta fiind înaintată primului-ministru. El s-a declarat nemulţumit de sumele alocate Sănătăţii prin rectificarea bugetară, precizând că nu a fost consultat. Potrivit ministrului demisionar, reformele trebuie să aibă o finanţare corespunzătoare iar la rectificarea bugetară această corelare fonduri-reformă s-a întâmplat doar într-o anumită măsură. Attila Cseke a spus că rectificarea bugetară pe care Guvernul a adoptat-o miercuri s-a realizat fără opinia şi punctul de vedere al ministrului.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus