Te afli aici: Acasa » Religie » 100 de ani de credinţă penticostală românească marcaţi la Micherechi (Mehkerek), Ungaria

100 de ani de credinţă penticostală românească marcaţi la Micherechi (Mehkerek), Ungaria

În data de 17 septembrie 2022, Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula, a asistat la manifestările care au marcat la Micherechi (Mehkerek), localitate majoritar românească, în Ungaria, împlinirea a o sută de ani de la înfiinţarea Bisericii Penticostale din România.
Inițiativa a aparținut Bisericii Penticostale „Betel” din Micherechi, condusă de Ilie Puha, idee sprijinită de către Primăria Micherechi, condusă de primarul Margareta Tat.
Cu această ocazie, alături de serviciul religios, a avut loc un concert susţinut de o orchestră ad-hoc, formată din peste 50 de muzicieni şi credincioşi penticostali români, sosiţi la Micherechi din România, Ungaria şi chiar Ucraina.
La manifestare a asistat Gheorghe Cozma, preşedintele Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria (AŢRU), alţi oficiali, reprezentanți ai primăriei locale, lideri și reprezentanți ai altor culte religioase din localitate, ş.a.
Consulul general român a salutat pe cei prezenți, mulțumind organizatorilor pentru contribuția la menținerea identității românești în această localitate din Ungaria. Florin Vasiloni a adresat tinerilor prezenți la manifestare invitația de a accesa burse de studii în România.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus