Inaugurarea și sfințirea imobilului administrativ al Episcopiei din Gyula, Ungaria

 

Sâmbătă, 17 octombrie 2020, la reședința Episcopiei Ortodoxe Române din Gyula, Ungaria, a avut loc inaugurarea și sfințirea unui nou imobil, situat în incinta reşedinţei, care a fost renovat, extins și amenajat cu sprijin financiar din partea Secretariatului de Stat pentru Culte de la București.

Inaugurarea și slujba de sfințire au fost făcute de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, împreună cu un sobor de clerici. La manifestare au participat Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula şi Mircea Leucea, reprezentant al Ambasadei României la Budapesta.

După tăierea panglicii, făcută de Ierarh împreună cu cei doi reprezentanți ai corpului diplomatic român, a urmat slujba de sfințire, după care PS Siluan a mulţumit Secretariatului de Stat pentru Culte de la București, care a finanţat acest proiect. În semn de mulțumire și apreciere pentru munca depusă și sprijinul acordat, Ierarhul a oferit mai multe Acte de recunoștință și icoane, începând cu Secretarul de Stat pentru Culte, Victor Opaschi, în lipsă. 

Prin acest proiect, clădirea administrativă a Episcopiei a fost demolată și refăcută apoi în întregime, a fost adăugată o mansardă la edificiu, cu facilităţi de cazare pentru oaspeţii eparhiei.

Related posts