Platformă pentru credincioșii cu probleme de mobilitate

 

În Duminica a V-a din Postul Mare, Parohia Timișoara – Iosefin a inaugurat o rampă destinată persoanelor cu dizabilități locomotorii, cu sprijinul financiar al Fundației „Preot Ioan Olariu”. Aceasta a fost amplasată pe treptele de intrare în lăcașul de cult, pentru a facilita accesul la rugăciune și la sfintele slujbe a persoanelor cu dizabilități locomotorii.

Sfânta Liturghie, oficiată de pr. Ionel Popescu împreună cu preoții slujitori Florin Carebia, Eugen Babescu, Emanuil Petrulescu și Cristian-Lucian Păiș, a fost înfrumusețată de răspunsurile liturgice ale corului parohial „Doina Banatului”, dirijat prof. Florin-Nicolae Șincari. În cadrul predicii, pr. Cristian-Lucian Păiș a reflectat asupra exemplului de pocăință al Sfintei Maria Egipteanca, subliniind importanța slujirii, postului și rugăciunii în înfruntarea ispitelor. La momentul îndătinat, foarte mulți credincioși, între care și copiii,
s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului.

După sfânta Liturghie, a avut loc slujba de binecuvântare a noii platforme, un angajament al comunității față de toți credincioșii săi, inclusiv cei cu dizabilități locomotorii. Preotul paroh a exprimat recunoștința față de contribuția activă a enoriașilor, a doamnei Ramona Olteanu și a principalului donator, dl. Ovidiu Degeratu, pentru realizarea acestui proiect.

Grija parohiei față de credincioșii cu dizabilități se vede și din faptul că, în urmă cu mai mulți ani, a amenajat paraclisul „Sfânta Maria” în demisolul bisericii, unde se roagă, în duminici și sărbători, credincioșii cu deficiențe de auz și vorbire. Astfel, Biserica își îndeplinește misiunea de a fi un spațiu de comuniune și rugăciune accesibil tuturor, inclusiv și celor cu nevoi speciale de mobilitate.

Costul total al rampei/platformei se ridică la suma de 12.700€, plus TVA de 19%.

Pr. dr. Ionel Popescu

Related posts