RELIGIE / Să fim mai buni unii cu alţii în 2012

Pentru prima dată, sute de sibieni au marcat trecerea în Noul An în Catedrala Mitropolitană, unde un sobor de preoţi, în frunte cu mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu, a oficiat o slujbă specială.

Îndemnul mitropolitului Ardealului a fost ca, în 2012, credincioşii să fie mai buni unii cu ceilalţi, pentru a se putea bucura de darurile lui Dumnezeu. Serbăm Tăierea împrejur a Mântuitorului, este şi sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare şi serbăm şi Anul Nou, deşi când vorbim despre Anul Nou vorbim despre o sărbătoare care nu este eminamente creştină, dar ea a fost încreştinată. Suntem chemaţi ca în noul an să ne schimbăm, nu doar să îmbătrânim, şi să devenim oameni noi, (…) mai buni între noi. Vă dorim sărbători fericite şi la mulţi şi binecuvântaţi ani, a spus ÎPS Laurenţiu Streza.

El le-a transmis credincioşilor prezenţi în cea mai mare biserică creştin-ortodoxă din judeţul Sibiu să creadă în unitatea în credinţă. Calendarul ortodox român este un calendar îndreptat, după sărbătorile cu dată fixă, dar păstrează Pascalia veche pentru ca să avem Paştele odată cu cea mai veche biserică ortodoxă, cea rusă. Toţi slavii au rămas la calendarul vechi. Ei s-au speriat că li se schimbă credinţa, dar calendarul nu este un lucru sfânt. Ceasul care măsoară timpul nu poţi să îl săruţi că nu este un lucru sfânt, a spus mitropolitul Ardealului, menţionând că slavii vor serba Crăciunul abia pe 6 ianuarie.

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.