Tradiţia Bobotezei la românii din Gyula 

 

Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza) este importantă în calendarul comunităţii româneşti din Ungaria.

La data de 6 ianuarie 2021, consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni, a participat la slujba „Sfinţirii Aghiasmei Mari” de la Catedrala Ortodoxă Română din Gyula. Slujba sfinţirii apei a fost oficiată de către Preasfinţitul Siluan, episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, (EORU) împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi de la Catedrala Episcopiei din Gyula.

La eveniment au participat credincioşi români ortodocşi din Gyula, printre care Maria Gurzău Csegledi, directorul Liceului „Nicolae Bălcescu” din Gyula şi Vasile Sucigan, preşedintele Autoguvernării Româneşti din Gyula.

În data de 12 ianuarie 2021, Preasfinţitul Siluan, episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria a vizitat sediul Consulatului General al României la Gyula, fiind primit şi la reşedinţa şefului misiunii de către consulul general Florin Vasiloni.

Tradiţia sfinţirii caselor românilor din Ungaria de către episcopul locului a continuat şi în acest an, în condiţii de pandemie, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

https://youtu.be/-tBED_fhifE

https://youtu.be/XuFIuRWCo6I

 

Related posts