10% din populaţie suferă zilnic de arsuri gastrice

10% din populaţie suferă zilnic de arsuri gastrice, iar 15% cel puţin o dată pe săptămână, arată datele Societăţii Române de Gastroenterologie, potrivit unui comunicat de presă.

Acestea sunt cele mai frecvente simptome din boala de reflux gastroesofagian, considerată ca fiind între cele mai frecvent întâlnite afecţiuni ce nu necesită spitalizare. Principalii factori care pot cauza sau agrava simptomatologia bolii de reflux gastroesofagian sunt: alimentaţia incorectă, stresul, sedentarismul, obezitatea şi fumatul.

Pe lângă disconfortul imediat resimţit ca durere sau arsură gastrică, persoanele care suferă de boala de reflux gastroesofagian se mai pot confrunta cu probleme digestive, tuse şi insomnii. Conform statisticilor, 78% dintre pacienţi au raportat simptomatologie nocturnă. Totodată, 40% dintre persoanele care suferă de dureri gastrice în timpul nopţii nu se mai pot odihni, ceea ce duce la scăderea randamentului activităţilor zilnice, afectându-le calitatea vieţii.

Inhibitorii de pompă de protoni sunt medicamente folosite ca primă linie în tratamentul bolii de reflux gastroesofagian. O nouă alternativă terapeutică pentru această afecţiune o constituie Dicarbocalm Control, care reduce secreţia de suc gastric, calmând durerile, senzaţia de arsură şi – foarte important – împiedică refluxul acidului gastric în esofag.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.