Te afli aici: Acasa » Sanatate » Ambulatoriul integrat al spitalului clinic judetean de urgenta Arad va fi reabilitat

Ambulatoriul integrat al spitalului clinic judetean de urgenta Arad va fi reabilitat

Ambulatoriul integrat al spitalului clinic județean de urgență Arad va fi reabilitat, modernizat și echipat cu fonduri nerambursabile prin Regio – Programul Operaţional Regional

Ieri, 31 iulie 2014, în Sala Mică a Consiliului Județean Arad, a avut loc semnarea contractului de finanţare pentru pentru proiectul Ambulatoriul integrat din structura spitalului clinic județean de urgență Arad – reabilitare/modernizare, dezvoltare și echipare cu aparatură de specialitate. Finanțarea proiectului se face în cadrul axei prioritare 3 „Îmbunătățirea infrastructurii sociale”, domeniul major de intervenție 3.1 „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate” al Regio-Programul Operațional Regional.

Evenimentul de semnare a contractului de finanțare a avut loc în prezenţa domnului Nicolae IOȚCU – Președinte al Consiliului Județean Arad și reprezentant al beneficiarului de finanțare nerambursabilă, Municipiul Timișoara –  şi a domnului Sorin MAXIM – Directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest.

Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanțare vizează reabilitarea, modernizarea și echiparea cu aparatură de specialitate  a ambulatoriului integrat din cadrul spitalului clinic județean de urgență Arad pe parcursul a 16 luni de implementare. Valoarea totală a cererii de finanțare contractate este de 34.757.734,44 lei (7.906.493,13 euro) iar 25.499.998,71 lei (5.800.595,69 euro) reprezintă valoarea finanțării nerambursabile.

Implementarea proiectului va determina o creștere a calității actului medical, o scădere importantă a numărului de pacienți redirecționați către alte unități medicale, o scădere a timpului necesar pentru diagnosticare și tratament, precum și extinderea gamei de servicii medicale furnizate în cadrul ambulatoriului spitalului clinic județean de urgență Arad.

***

Domeniul major de intervenție 3.1 al Regio-Programul Operațional Regional, dedicat proiectelor ce vizează reabilitarea/modernizare/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate, are o alocare financiară de 17,59 milioane euro pentru Regiunea Vest. Începând din data de 5 noiembrie 2010 nu se mai pot depune proiecte în cadrul acestui domeniu major de intervenție, domeniul fiind închis.

Până în prezent, în Regiunea Vest au fost depuse spre finanțare în cadrul domeniului major de intervenție 3.1 un număr de 26 de proiecte totalizând o valoare a finanțării nerambursabile de 43,91 milioane euro. Ca urmare a acestui fapt, finanțarea nerambursabilă solicitată prin proiectele depuse depășește cu 129,56% alocarea regională. Au fost semnate contracte de finanțare pentru 16 proiecte, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 28,33 milioane euro, 4 proiecte – cu o valoare a finanțării nerambursabile de 12,04 milioane euro – se află în etapa de precontractare iar 6 proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de 3,54 milioane euro au fost respinse.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus