Te afli aici: Acasa » Sanatate » Ateliere de lucru de screening in oncologie si pentru medicii de familie

Ateliere de lucru de screening in oncologie si pentru medicii de familie

Medicii de familie din Transilvania sunt asteptati la atelierele de lucru de screening in oncologie ce vor loc la Targu-Mures în zilele de 12 şi 13 septembrie la Bistrita  în 19 şi 20 septembrie. Organizate sub egida Asociatiei Medisprof, seminariile aduc in discutie problematica tehnicilor de screening in cancer, subliniind importanta colaborarii intre oncologi si medicii de familie, acestia din urma fiind primele si poate cele mai importante cadre medicale in depistarea cancerului.

Manifestarile vor fi creditate de Colegiul Medicilor cu puncte EMC si se adreseaza atat cadrelor specializate in medicina de familie/medicina generala, cat si medicilor rezidenti. Prelegerile vor fi sustinute de medici specializati in oncologie, membrii ai Asociatiei Medisprof, personal cu experienta, instruit in tara si strainatate.

Atelierele de lucru fac parte dintr-un proiect mai amplu al Asociatiei Medisprof prin care aceasta si-a propus sa pregateasca medicii de familie din intreaga tara cu privire la metodele de screening in oncologie, urmand ca anul viitor astfel de seminarii sa se organizeze si in alte orase din Romania. Cadrele medicale interesate să se înscrie la seminarii  trebuie doar sa achite taxa aferenta si sa trimita prin e-mail sau fax formularul de inscriere postat pe pagina site-ul asociatiei: www.medisprof.ro/asociatie.

Asociația Medisprof a fost înființată în anul 2011 în Cluj-Napoca, principalele sale obiective pe parcursul dezvoltării fiind sprijinirea și îmbunătățirea reâelei medicale oncologice din România, promovarea și susținerea unor politici de depistare precoce a cancerului și de reducere a factorilor de risc la care este expusă populația, dar și susținerea unor activități educative profesionale la nivelul cadrelor medicale specializate.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus