Cafeaua și beneficiile ei

Cercetătorii confirmă, în sfârșit, faptul că băutura aromată pe care o savurăm în fiecare dimineață este sănătoasă. Astfel, cafeaua băută moderat are efecte benefice asupra organismului, pe când antioxidanții și alte substanțe vegetale întăresc și mențin organismul în formă. În ceea ce privește creierul, cafeaua scade cu 65 % șansele de a suferi de cumplitele forme ale demenței și ale bolii Alzheimer. Cercetătorii au descoperit că, prin consumul acestei băuturi, proteinele sănătoase din organism se înmulțesc dar se și formează altele noi. Acestea întăresc acea „bariera” care împiedică infiltrarea colesterolului în vasele sanguine ale creierului.
În corp, o protecție atât de diversificată precum cea a cafelei o mai oferă foarte puține produse naturale. Aceasta scade riscul îmbolnăvirii. Studiile arată că, datorită consumului echilibrat și regulat de cafea, scade riscul îmbolnăvirii de diabet cu 30%, cel al pietrelor la fiere cu 45%, cel al bolii Parkinson cu 50% și cel al uterului cu 60%.
Oamenii de știință sunt de părere că două cești de cafea consumate zilnic sunt sănătoase pentru ficat, iar un studiu german arată ca celulele ficatului sunt protejate de cofeină împotriva formarii țesuturilor nesănătoase, așa numitele fibroze Nici plămânii nu rămân mai prejos, cafeaua scăzând cu aproximativ 30 % riscul îmbolnăvirii cu astm. Cercetătorii susțin că acest lucru se întâmplă datorită cofeinei, deoarece acestea dilată bronhiile. (D.O.)

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.