Te afli aici: Acasa » Sanatate » Infectie intraspitaliceasca la Arad cu bacilul Clostridium difficile

Infectie intraspitaliceasca la Arad cu bacilul Clostridium difficile

Trei pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad şi alte cinci persoane care au intrat în contact cu aceştia  au fost izolaţi după ce au fost infectaţi cu bacilul Clostridium difficile, iar angajaţii au fost supuşi unor investigaţii medicale.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad s-a semnalat, la sfârşitul săptămânii trecute un focar nosocomial, trei pacienţi ai Secţiei Pneumologie II fiind infectaţi cu bacilul Clostridium difficile.

Conform sursei citate, este vorba despre trei adulţi, doi bărbaţi şi o femeie, infecţia fiind raportată de către reprezentanţii spitalului la DSP. “Două cazuri au fost transferate la Secţia de Boli infecţioase adulţi, persoanele fiind tratate cu Metronidazol şi monitorizate din punctul de vedere al evoluţiei bolii. Un caz a fost izolat în Pneumologie II, cu instituirea tratamentului cu Metronidazol”, se specifică în comunicat.

Potrivit sursei citate, s-a constatat că un număr de cinci persoane au intrat în contact cu bolnavii, şi au fost ulterior izolate, în două saloane fiindu-le prelevate probe pentru analize. “S-au instituit măsuri de dezinfecţie a suprafeţelor şi microaeroflorei saloanelor pacienţilor, contactelor şi a întregii secţii. S-a efectuat instruirea tuturor pacienţilor din secţie cu privire la măsurile de igienă personală”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii DSP Arad au declarat că a fost testat şi urmează şi personalul medical pentru a se constata dacă există angajaţi infectaţi. DSP Arad subliniază în comunicat faptul că infecţia cu bacilul Clostridium difficile “este cea mai frecventă cauză a diareei asociate cu consum de antibiotice”.

Infecţia se transmite pe cale digestivă, “apariţia ei denotând nerespectarea precauţiunilor universale şi a igienei mâinilor”. Simptomele cele mai frecvente ale bolii sunt febra, pierderea apetitului, vărsăturile, durerile abdominale şi ileus paralitic (în forme severe).

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus