Te afli aici: Acasa » Sanatate » Modernizarea salii de terapie senzoriala Kiwanis

Modernizarea salii de terapie senzoriala Kiwanis

Astazi , 18 Octombrie, a avut loc la sediul Asociației Casa Faenza inaugurarea “Camerei pentru terapie senzorială “Kiwanis”.
Este vorba despre un proiect sustinut de Kiwanis Timișoara , care a obtinut o finantare de la Fundatia Internationala Kiwanis, si de la Asociatia Casa Faenza.
Proiectul “Building bidges trough sensory integration” presupune dotarea cu echipamente pentru o cameră de terapie senzorială în cadrul Centrului de zi pentru copii autiști din cadrul Asociației Casa Fenza din Timișoara precum și asigurarea de training specializat la o institutie din Marea Britanie pentru un terapeut din cadrul asociației. Valoarea proiectului se ridică la 18.000 EUR, din care 9.000 EUR sunt finanțați de către Fundația Internațională Kiwanis.
Beneficiarii camerei de stimulare multisenzoriala vor fi copiii cu autism, deficiente senzoriale, dificultati perceptuale sau disfunctii de integrare senzoriala.
Camera multisenzoriala stimuleaza dezvoltarea senzoriala (auz, vaz, gust, miros, atingere), coordonarea ocul-motorie, cauza-efect, dezvoltarea limbajului, controlul asupra mediului si relaxarea, fiind un mediu in care activitatile stimulative si experientele sunt utilizate pentru a creste constienta si comportamentele pozitive ale copiilor.

In  medie , numarul de copii care vor beneficia anual de acestea camera de terapie este de 150.

Kiwanis Timișoara este o filială a Kiwanis International, o organizație a cărei misiune este de a sprijini copiii – “serving the children of the word” (să servim copiii lumii) – care sunt viitorul omenirii. În Europa, Kiwanis strânge şi distribuie aproape 10 milioane de euro şi peste un milion de ore de voluntariat în folosul copiilor.
Kiwanis Timișoara a înființat în anul 2012 si desfasoara mai multe proiecte pentru in folosul copiilor din judetul Timis , printre care amintim: Proiectul de Modernizare a secției de Terapie Intensivă și UPU din cadrul spitalului Louis Țurcanu (echipamentele donate până în prezent sunt în valoare de peste 25.000 EUR) , infiintarea de laboratoare IT in scoliile din mediul rural din judetul Timis si Ateleriul de educatie complementara. Detalii despre actiunile Kiwanis Timisoara puteti gasi pe www.kiwanis-tm.ro.

Asociația Casa Faenza este o organizație nonprofit susținută de Primăria Municipiului Timișoara care își desfășoară activitatea în cadrul Centrului de zi pentru copii autistic, mai multe informatii gasiti pe www.casafaenza.ro sau pe pagina de facebook AutismTimisoara.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus