Te afli aici: Acasa » Sanatate » SĂNĂTATE / Alcoolorexia, în mare vogă în rândul tinerelor din SUA

SĂNĂTATE / Alcoolorexia, în mare vogă în rândul tinerelor din SUA

SĂNĂTATE / Alcoolorexia, în mare vogă în rândul tinerelor din SUA

Sloganul noului fenomen îngrijorător numit alcoolorexie poate fi să mănânci mai puţin ca să poţi bea mai mult. Un studiu realizat de Universitatea Missouri arată că alcoolorexia (drunkorexia) este un obicei dăunător propriu unei studente din şase. Fetele sar o masă sau mai multe înaintea unei seri bine stropite cu alcool pentru a simţi mai repede efectele băuturilor, scrie 7sur7.be.

Tinerele spun că în acest fel rămân slabe, se îmbată mai repede şi economisesc banii cheltuiţi pe mâncare ca să-şi cumpere mai mult alcool. Acest obicei riscă să afecteze de trei ori mai multe femei decât bărbaţi, putând avea pe termen lung efecte nedorite asupra sănătăţii.
Să te lipseşti de mâncare şi să consumi mult alcool poate fi periculos, spune cercetătoarea Victoria Osborne. Luate împreună, cele două obiceiuri pot crea probleme cognitive pe termen scurt şi lung, printre care dificultăţi de concentrare, de învăţare şi de luare a deciziilor, arată ea.
Potrivit Institutului american împotriva abuzului de alcool, doza care nu trebuie depăşită este de două pahare pe zi la bărbaţi şi numai unul la femei, care au un metabolism mai puţin bun.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus