Te afli aici: Acasa » Sanatate » SĂNĂTATE / ASP Timiş a solicitat 50.000 de doze de vaccin antigripal

SĂNĂTATE / ASP Timiş a solicitat 50.000 de doze de vaccin antigripal

SĂNĂTATE / ASP Timiş a solicitat 50.000 de doze de vaccin antigripal

Autoritatea de Sănătate Publică Timiş a solicitat 50.000 de doze de vaccin antigripal pentru sezonul rece, iar pe plan local se vor mai achiziţiona 6.000 de doze, prin licitaţie publică ce este în curs de derulare.

Până în prezent, în judeţ nu avem circulaţie de virus gripal, ci doar un număr constant de infecţii respiratorii, de circa 800, din rapoartele medicilor de familie rezultând o stagnare a cazurilor de afecţiuni respiratorii, a declarat, joi, în Colegiul Prefectural, dr. Viorica Dumitru, director adjunct al ASP Timiş.
Potrivit acesteia, Institutul Cantacuzino pune pe piaţă, la nivel naţional, între 1,2 – 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal după data de 25 octombrie.
În ultimii ani, Timişul a primit câte 80.000 de doze de vaccin antigripal, fiind onorate toate solicitările medicilor de familie.
Medicii recomandă celor cu afecţiuni cronice cardiovasculare, pulmonare, renale, hepatice, gravidelor, personalului medical şi celui din unităţile de ocrotire a copiilor şi a adulţilor, dar şi celor cu vârsta de peste 65 de ani să se vaccineze antigripal. Când vaccinul va intra în farmaciile ASP, medicii de familie vor fi anunţaţi şi, pe baza evidenţelor pe care le au, vor înainta solicitările de doze necesare vaccinării, a declarat Dumitru.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus