Te afli aici: Acasa » Sanatate » SĂNĂTATE / Bucureştenii îşi pot testa gratuit glicemia şi tensiunea în parcurile din sectorul 1

SĂNĂTATE / Bucureştenii îşi pot testa gratuit glicemia şi tensiunea în parcurile din sectorul 1

SĂNĂTATE / Bucureştenii îşi pot testa gratuit glicemia şi tensiunea în parcurile din sectorul 1

Bucureştenii care doresc să-şi testeze gratuit glicemia şi tensiunea arterială, precum şi pulsul şi nivelul oxigenului în sânge sunt aşteptaţi în parcurile din sectorul 1.

Potrivit administraţiei locale, în perioada 15 – 30 octombrie, între orele 9.30 -12.00, la fiecare sfârşit de săptămână, specialiştii din cadrul Complexului Multifuncţional ”Caraiman” vor fi prezenţi, alternativ, în parcurile Regina Maria, Kiseleff şi Bazilescu.
Astfel, ambulanţa socială a Primăriei Sectorului 1 va fi alături de cetăţenii din această zonă administrativă, sâmbătă, 15 octombrie, în parcul Kiseleff, duminică, 16 octombrie, în parcul Sf. Maria, sâmbătă, 22 octombrie, în parcul Kiseleff şi duminică, 23 octombrie, în parcul Bazilescu. În utimul week-end din luna octombrie, bucureştenii sunt aşteptaţi în parcul Kiseleff şi respectiv în parcul Sf. Maria.
În plus, pe lângă evaluarea stării generale de sănătate a locuitorilor sectorului 1, medicii vor oferi tuturor celor interesaţi consiliere medicală.
Scopul acţiunii este acela de a informa publicul larg despre importanţa deosebită a monitorizării nivelului glicemiei şi a tensiunii arteriale, în condiţiile în care hipertensiunea arterială afectează aproximativ un miliard de persoane pe plan mondial, iar studiile efectuate de instituţiile de specialitate arată faptul că în România există aproximativ 1.250.000 de persoane care suferă de diabet, 30% dintre acestea nefiind diagnosticate, precizează Primăria Sectorului 1 într-un comunicat transmis vineri.
Demarat încă din anul 2009, programul de testare gratuită a glicemiei şi de măsurare a tensiunii arteriale a ajuns la cea de-a opta ediţie. Până în prezent, mii de persoane au apelat la serviciile ambulanţei sociale, la 25% dintre acestea fiind constatate valori ale glicemiei sau ale tensiunii arteriale în afara limitelor normale.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus