Te afli aici: Acasa » Sanatate » SĂNĂTATE / Cei care trăiesc singuri sunt mai predispuşi la depresie

SĂNĂTATE / Cei care trăiesc singuri sunt mai predispuşi la depresie

SĂNĂTATE / Cei care trăiesc singuri sunt mai predispuşi la depresie

Se pare că cei care trăiesc singuri sunt mai predispuşi să sufere de depresie, arată un studiu finlandez publicat în revista BioMed Central şi preluat de 7sur7.be.

Este un fenomen care îi afectează tot mai mult pe occidentali, o persoană din şapte trăind singură. Proporţia s-a dublat în ultimii 30 de ani, se spune în studiul menţionat. Cercetătoarea Laura Pulkki-Raback şi colegii ei de la Universitatea din Helsinki au analizat consumul de anti-depresive la 3.500 de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 30 şi 65 de ani. Rezultatele studiului arată că persoanele care trăiesc singure au cumpărat cu 81% mai multe anti-depresive între 2000 şi 2008.

În cazul bărbaţilor, principala cauză a depresiei o constituie lipsa sprijinului social, în timp ce la femei, factorii determinanţi sunt lipsa de educaţie, sărăcia şi condiţiile de locuit nesatisfăcătoare. Potrivit cercetătorilor, cine locuieşte cu alte persoane trece mai uşor peste zilele proaste şi are o viziune mai echilibrată asupra vieţii.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus