Te afli aici: Acasa » Sanatate » SĂNĂTATE / Experţi americani recomandă şi vaccinarea băieţilor împotriva HPV

SĂNĂTATE / Experţi americani recomandă şi vaccinarea băieţilor împotriva HPV

SĂNĂTATE / Experţi americani recomandă şi vaccinarea băieţilor împotriva HPV

Un comitet consultativ al autorităţilor sanitare americane a recomandat marţi extinderea şi la băieţi a vaccinării generalizate împotriva Human Papilloma Virus (HPV) transmis pe cale sexuală şi responsabil pentru boli venerice şi chiar anumite forme de cancer, informează miercuri AFP.   Vaccinarea împotriva HPV face deja obiectul recomandărilor federale pentru tinerele fete.

Aceste noi recomandări de vaccinare împotriva papillomavirusului uman pentru băieţii de 11 şi 12 ani trebuie acceptată de Centrele federale de control şi prevenţie a bolilor (CDC) ceea ce, în general, durează două luni de la publicarea lor.
Dr. Anne Schuchat, directoarea Centrului Naţional de Imunizare şi pentru boli respiratorii din cadrul CDC, a salutat concluziile unanime ale comitetului ştiinţific format din treisprezece membri.
Recomandările făcute CDC de protejare de asemenea a băieţilor împotriva HPV marchează o nouă etapă în lupta ţării noastre împotriva cancerului, a spus ea în timpul unui conferinţe de presă telefonice.
Dr. Schuchat a subliniat faptul că aproximativ 20 de milioane de americani sunt infectaţi cu HPV – responsabil cu apariţia mai multor forme de cancer /cancer de col uterin, de vulvă, vagin, penis, anus, cavităţii bucale şi gât/.
Această vaccinare ar permite de asemenea protejarea băieţilor împotriva anumitor infecţii transmise sexual, precum şi împotriva anumitor forme de cancer, notează sursa citată.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus