Te afli aici: Acasa » Sanatate » SĂNĂTATE / A fost inaugurat Dispeceratul integrat ISU-Ambulanţă la Buzău

SĂNĂTATE / A fost inaugurat Dispeceratul integrat ISU-Ambulanţă la Buzău

SĂNĂTATE / A fost inaugurat Dispeceratul integrat ISU-Ambulanţă la Buzău

Operaţionalizarea Dispeceratului integrat ISU-Ambulanţă a avut loc, vineri, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Neron Lupaşcu’ al judeţului Buzău, în prezenţa secretarilor de stat Raed Arafat şi Mihai Capră.                                                              Operaţionalizarea dispeceratului unic a fost dat de simularea unui exerciţiu tactic cu tema Modul de punere în aplicare al Planului roşu de intervenţie la nivelul judeţului în cazul producerii unui accident rutier cu victime multiple, care a avut loc pe şoseaua de centură a municipiului Buzău.
Apelul vine într-un singur loc, nu mai merge în două locuri, la Pompieri şi la Ambulanţă, decizia de trimitere a echipajelor este o decizie unică, care să permită utilizarea cât mai corectă a forţelor de intervenţie. Cel care ia decizia trebuie să trimită cel mai apropiat echipaj şi cel mai competent echipaj necesar. Asta înseamnă eficientizare, mai mult decât atât, dacă apelurile de la pompieri sunt mai puţine, aceştia vor putea să vină în sprijinul colegilor de la Ambulanţă, un volum de muncă care nu este mai mult de 10 la sută în plus faţă de ce avea ambulanţa până acum, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.
Potrivit acestuia, ambele servicii vor avea posibilitatea să lucreze mult mai repede şi mult mai bine pe aceste cazuri şi să aibă răspunsul cât mai corect posibil iar presiunea va fi mult mai bine distribuită şi mai puţin presantă pentru ambele servicii.
La rândul său, secretarul de stat Mihai Capră a solicitat autorităţilor locale şi judeţene să se implice în sprijinirea medicilor rezidenţi care vor veni la Unitatea de Primire Urgenţe din alte zone ale ţării.
Pentru a asigura un serviciu de urgenţă de calitate este nevoie ca autorităţile locale să sprijine cu cazare şi transport medicii rezidenţi pe perioada care vor veni să lucreze la UPU, a mai spus secretarul de stat din cadrul MAI. La Buzău a fost inaugurat al şaselea dispecerat unic.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus