Te afli aici: Acasa » Sanatate » SĂNĂTATE / În Japonia peste 360.000 de copii din regiunea Fukushima sunt supuşi examinării tiroidei

SĂNĂTATE / În Japonia peste 360.000 de copii din regiunea Fukushima sunt supuşi examinării tiroidei

SĂNĂTATE / În Japonia peste 360.000 de copii din regiunea Fukushima sunt supuşi examinării tiroidei

Prefectura japoneză Fukushima, unde a avut loc în luna martie cel mai grav accident nuclear de după Cernobâl, a început duminică examinări medicale cu ultrasunete, ce vor avea loc în cazul a 360.000 copii cu vârsta până la 18 ani, pentru a verifica dacă radiaţiile au provocat sau nu probleme la tiroidă, informează France Presse şi Kyodo.

Mulţi părinţi au cerut acest tip de examinare, folosind exemplul dezastrului de la Cernobâl din 1986. După accidentul de la Fukushima, locuitorii din zonele învecinate au suferit numeroase disfuncţii tiroidiene.
Un studiu neoficial, realizat de medici din regiunea Fukushima, a relatat că zece dintre cei 130 de copii examinaţi aveau probleme hormonale şi sufereau de disfuncţii ale glandei tiroide. Medicii au precizat că, în acest stadiu, nu pot stabili o legătură certă între problemele de sănătate ale acestor zece copii şi accidentul de la Fukushima.
Potrivit Kyodo, administraţia locală intenţionează să examineze mai întâi 4.908 de copii care trăiesc în imediata apropiere a centralei nucleare, iar apoi să finalizeze procesul până în martie 2014, potrivit oficialităţilor. Copiii vor fi supuşi unor examinări la fiecare doi ani, până la vârsta de 20 de ani, iar după aceea controalele vor fi efectuate la fiecare cinci ani pe tot parcursul vieţii lor.
Kyodo precizează că este vorba de un demers fără precedent în lume.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus