Te afli aici: Acasa » Sanatate » SĂNĂTATE / Intervenţie chirurgicală în premieră

SĂNĂTATE / Intervenţie chirurgicală în premieră

SĂNĂTATE / Intervenţie chirurgicală în premieră

La Spitalul de Urgenţă Pediatrică “Marie Curie” (Budimex) a avut loc în premieră o intervenţie chirurgicală care a utilizat o tehnică nouă. Echipa condusă de prof. dr. Gheorghe Burnei a operat o fetiţă de doi ani care suferea de scolioză congenitală cu multe vertebre malformate, bazin oblic foarte accentuat, ajungând ca la această vârstă să aibă o deviaţie de 95 de grade, 65 de grade pe partea lombară şi 30 de grade pe torace, a explicat prof. dr. Gheorghe Burnei.

Intervenţia a constat în scoaterea vertebrelor malformate de la nivelul toracelui şi zona lombară şi plasarea unor şuruburi care sunt legate de o bară longitudinală ce permite corectarea malformaţiilor, a explicat prof. dr. Burnei.
A fost o premieră pentru întreaga ţară această intervenţie. Nu a mai fost făcută o astfel de operaţie, atât de amplă. Ea comportă riscuri neurologice destul de mari şi exista posibilitatea ca în timpul intervenţiei să apară hemoragii masive şi chiar decesul sau apariţia paraliziei, a precizat prof. dr. Burnei.
El a spus că micuţa este bine acum şi că în 10-14 zile o s-o vedem în picioare.
Fetiţa va sta cu această bară aproape patru-cinci ani iar atunci când vom constata că se deviază în cealaltă parte, o vom scoate, a mai spus prof. dr. Burnei.
Intervenţia a durat şase ore şi jumătate şi a fost efectuată de o echipă alcătuită din patru medici chirurgi şi doi medici anestezişti, fiind condusă de prof. dr. Burnei.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus