Te afli aici: Acasa » Sanatate » SĂNĂTATE / Malaria a apărut înaintea oamenilor

SĂNĂTATE / Malaria a apărut înaintea oamenilor

SĂNĂTATE / Malaria a apărut înaintea oamenilor

Malaria a fost prezentă pe Pământ cu mult înainte de apariţia oamenilor, arată un studiu efectuat de o echipă de experţi de la Universitatea Oregon (nord-vestul SUA) asupra mai multor insecte care s-au conservat bine în chihlimbar, conform unui articol apărut în ultima număr al revistei American Entomologist.

Oamenii de ştiinţă au constatat cu această ocazie că maladia a evoluat, afectând deopotrivă păsările şi maimuţele străvechi, scrie The Times of India. Conform concluziei savanţilor, agenţii malariei există de cel puţin 100 milioane de ani pe Terra, de aceea combaterea bolii este destul de dificilă.

Paraziţii malariei au evoluat împreună cu planeta şi locuitorii ei, peregrinând de la o specie la alta, susţine cunoscutul expert în fosile George Poinar. Malaria îşi schimbă foarte uşor învelişul de proteină, în replică la răspunsul imun al organismului pe care îl atacă. De aici şi dezvoltarea rezistenţei şi dificultatea conceperii unui vaccin eficient împotriva acesteia. Astfel, nu este deloc suprinzător faptul că malaria a devenit una din cele mai îngrozitoare infecţii, care ucide peste 1 milion de oameni anual pe glob, remarcă The Times of India.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus